31 Ocak 2008 Perşembe

HOŞGELDİN BEBEK


Didem yeni doğum yapan arkadaşı için bebek kurabiyesi yapmasını istediğinde Müge çok sevindi ...
Naz doğduğundan beri bebek konseptli kalıplarıyla bir şey yapamıyordu...
Hem daha pazartesi günü arkadaşlarının Amerika'dan getirdiği taze kalıplarından ayıcıklı olanı da kullanma şansı doğmuştu ... İrili ufaklı bir sürü ayı kalıbı vardı ama bu daha da bir hoşuna gitti doğrusu :)
Didem ile pembe - beyaz - lila renklerinde hemfikir oldu...
.... Ve Müge oturdu masanın başına kurabiyelerini huşu içerisinde yaptı dün akşam... Hem yaptı hem de baktı baktı durdu... Sevdi :)

Kurabiyeleri en son Eminönü turunda "Kız çocuklar için kurabiye istenirse koyarım" düşüncesi ile aldığı pembe karton kutuya itina ile yerleştirdi...
Sonra da bir paket... "Aramıza Hoşgeldin !" yazan bir kartın içine "Yemekbahane" imzasını atıverdi ...


Müge'ye arkadaşları, "O kadar işin gücün arasında bunlara nasıl vakit buluyorsun?" diye sıkça soruyor...

Müge'nin cevabı :
Mühim olan sevdiğiniz şeylere vakit ayırabilmek :)

Afiyetle,

29 Ocak 2008 Salı

POWER RANGERS


Şu iş ne enteresan... Henüz çocuğum olmadığı için varolan cehaletimi bile gideriyor :)


Bu haftasonu 5 yaşına girecek olan Can'ın talebi üzerine Power Rangers karakterlerinden birinin yüzünü pastaya aktardım...


Benim yaşımdakiler bunu hiç bir şeye benzetemediler tabii :)


Umarım Can benzetmiş ve beğenmiştir..

Afiyetle,


25 Ocak 2008 Cuma

DÜĞÜN PASTASI MAKETİ


Ve işte bitmiş hali... Pazartesi günü sizlere kısaca bahsettiğim Aylin ile üzerinde çalıştığımız maket karşınızda...



Çok uzun zamandır yapmak istediğim maket pastayı en sonunda tecrübe etmiş olmaktan çok mutluyum gerçekten... Hele de bunu çok yetenekli ve çok sevdiğim bir arkadaşım ile birlikte yapmış olmaktan inanılmaz keyif aldım..


Pasta yaparken ne kadar dinlendiğimi ve keyif aldığımı sizlere her zaman anlatıyorum. Benim için bir nevi terapi bu diyebilirim. Pazar günü Aylin ve beni görmenizi çok isterdim... Bir yandan zaman zaman stres olsak da attığımız kahkahalar bence herşeye değerdi...




Ben pazar akşamı Aylin'lerden ayrıldığımda işin çoğu bitmişti ancak ince işleri kalmıştı... İnce işler Aylin'e kaldı ve kendisi tüm marifetiyle maketin üzerindeki işlemeleri de halletti...

Beğeneceğinizi ümit ediyorum ve yorumlarınızı heyecanla bekliyorum...

Afiyetle kalın,

23 Ocak 2008 Çarşamba

KARA ORMAN PASTASI



Yılbaşında gecenin süprizi olarak hazırlamıştım bu pastayı... Gecikmiş bir tarif olarak görmüyorum çünkü sadece üzerindeki figürler yılbaşına uygun... Tadını her daim uygulayabileceğiniz kadar lezzetli bu pastayı sizlere şiddetle tavsiye etmekten kendimi alamıyorum... Eminim bana pastayı tadanlar da katılacaktır ...

Tarif The Australian Women's Weekly'nin "Chocolate Cakes" serisinden... Bu derginin neredeyse tüm serilerini aldım.. Tarifler ve sonuçlardan hep memnun kalıyorum..


Yılbaşı akşamı için tamamen şeker hamuru kaplı bir pasta yapmak istemediğimi farkettiğimde dergiyi karıştırmaya başladım ve bu pastayı gördüğümde hiç tereddüt etmeden kendisinde karar kıldım...

Tarifin orjinalinde vişne kullanılıyor..Ancak benim vişne ile pek aram olmadığı için ben franbuaz ve böğürtleni tercih ettim..


Önceden hazırladığım figürlerimi üzerine kondurunca pastaya bakmaya doyamadım diyebilirim :) Bazen duygusal bağ kuruyorum ya şu pastalarla, Engin bana çok gülüyor... "Hadi kes de yiyelim" diyor inadına :))

Neyse biz tarife gelelim ...

Malzemeler :


12 kişilik


İhtiyaç duyulan malzemeler: 20 cm yuvarlak kelepçeli kalıp, yağlı kağıt

  • 250 gr margarin ya da tereyağ (ben Hüner ile tereyağını karışık kullandım)

  • 1 yemek kaşığı neskafe

  • 1,5 cup (375 ml) sıcak su

  • 200 gr ince kıyılmış bitter çikolata

  • 2 cup (440 gr) toz şeker

  • 1,5 cup (225 gr) kekun

  • 1 cup (150 gr) normal un

  • 1/4 cup (25 gr) toz kakao

  • 2 yumurta (oda ısısında)

  • 2 çay kaşığı vanilya şurubu

Ara malzemesi:

  • 2 paket krem şanti

  • 2 bardak süt

  • 1 kase dolusu franbuaz - böğürtlen

  • üzeri için ince kıyılmış çikolata

Fırınımızı 150 derecede ısıtıyoruz.


Kalıbımızın (içine) kenarlarına ve altına yağlı kağıt döşüyoruz.


Ufak bir tavada yağı eritiyoruz. Kahveyi sıcak suya yedirip, bu karışımı eriyen yağa karıştırıyoruz. Aynı karışıma ince kıyılmış çikolataları ve toz şekeri de ilave edip, kısık ateşte kaynatmadan pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvamını bulan karışımı derin bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.


Tüm kuru malzemeleri bir kapta bir araya getiriyoruz.


Soğuyan yağlı-çikolatalı sosumuzu mikserle bir müddet çırpıp, kuru malzemeleri yavaş yavaş üç seferde ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Son olarak yumurta ve vanilya şurubu ekleyip bir müddet daha çırpıyoruz.


Hazırladığımız kek harcını , kalıbımıza boşaltıp fırına veriyoruz. Orta değerdeki ısıda yaklaşık 1,5 saat kadar pişiriyoruz. Kek piştikten sonra bir fırın telinin üzerinde soğumaya bırakıyoruz.


Krem şantiyi, süt ile çırpıp hazırlıyoruz. Bir müddet buzdolabında bekletiyoruz.


Soğuyan keki, kalıbından çıkartıyoruz. Üç eşit kata bölüyoruz. Servis edeceğimiz tabağa ya da altlığa en alt katı koyup arasında krem şantiyi gelişi güzel ( kenarlarına özellikle sürmüyoruz) sürüyoruz. Meyvelerimizden serpip , orta kat keki koyuyoruz. Aynı işlemi tekrarlıyoruz ve son kat keki koyuyoruz. En üstüne de krem şanti sürüyoruz.


İnce kıyılmış çikolata ile üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyetle kalın,







21 Ocak 2008 Pazartesi

GÜLLERİN İÇİNDEN ...

İçerisinde "Gül" kelimesi (Çiçek manasında) geçen kaç şarkı biliyorsunuz ? Ben dün bu konuda hayli kafa yordum... Ancak bir yerde tıkandım ... Gülllerin içinden, gülüm benim, beyaz gül kırmızı gül , gül döktüm yollarına falan falan... Ama bir yere kadar ... :)

Hayırdır ? Müge ???? Neye takıldın ?? Niye takıldın ?? Canım neyin var ? İyi misin, hoş musun?

Bunlar sizin sorular... Olası sorular tabii... Daha genişletilebilir...?

Niye sürekli genişletiyoruz, türetiyoruz ??? Ne oluyorrrrr ?? Yemekbahane'ye virüs mü girdi? Bu yazı neden yazılıyor?

Anlatayım dostlar... Bacınız dün kendi bacılarından biri ile bir işe kalkıştı... Tam 11 saat çalıştı.. Ne yapmak için mi ?? Maket pasta :) Bitti mi ? Hayır ... Ama rüyalarında bile o maket var.. ve üzerindeki bilmem kaç tane GÜLler :)

İşte bütün bu sıyırma alametleri ondan...


Aylin bacım ile bir hevesimiz vardı... Yapalım dedik.. Sonuç güzel olacak, kendini belli etmeye başladı...
Bunlar da meşhur güllerin kuruma safhasındaki resimleri...


Buradan duyurulur ! Evlere, düğünlere, nişanlara, kız istemelerine her türlü organizasyonua itina ile gül yapılır :) Çünkü artık kendimi laptopun başında bile gül yapıyormuş gibi hissediyorum :)

Aylin'in eşi ve Engin'ciğim Aylin'in özenle hazırladığı harika kahvaltıdan sonra bizi mutfakta bırakmışlardı, gittiler geldiler, bizi yine orada bulunca "pessss" demekten kendilerini alamadılar...

En azından bir sefer daha bir araya gelmemiz gerekiyor bitirebilmek için.. Ama şu andaki durumu bile beni heyecanlandırmaya yetiyor.. Küçük bir ipucu göstereyim size...




Nedense o kadar çalışmanın sonrasında bugün çok daha yorgun hissederim diye düşünüyordum ama herhalde severek yapılan şeyler insanı o kadar da yormuyor...
Anlayacağınız , bu haftasonum yine bol pastalıydı benim için ... Bu da dün sabah teslim ettiğim , çok zarif bir bayan için hazırlanmış doğum günü pastası...





Afiyetle kalın,


17 Ocak 2008 Perşembe

FAVA ve KEREVİZ SALATASI

Pasta ve türevleri dışında bir şey koymaz oldum ... Aslında pasta benim için odak noktası haline gelse de bildiğiniz gibi ben "yemek yapma" faaliyetini kümülatif olarak sevenlerdenim.
O nedenle bu sayfada herşeyi bulundurmak, sizlerle paylaşmaktan keyif alıyorum.

Bunun dışında Yemekbahane'nin özel bir de kitlesi var ... Acemi şefler...

Davetlerini Yemekbahane'den aldığı tariflerle organize edenler, misafirlerini ağırlayanlar, akşam ne yapsam diye okuyanlar... Onları da uzun zamandır ihmal ettim sanki.. Bundan sonra daha sık yemek, salata ve tatlı alternatifleri koyacağım, söz veriyorum !


Bunu hemen ucundan telafi etmeye başlamak adına bugün iki adet zeytinyağlı / salata / meze konseptine uygun tarif yazmaya karar verdim...


FAVA





Favayı seven çok kişiye rastlamadım henüz ... Ama ben çocukluğumdan beri çok severim. Kulakları çınlasın Şükran Yengem özellikle iftar sofralarında eksik etmezdi favayı... Hatta ben seviyorum diye yaptığını biliyorum :)

Yapımı çok kolay, doyurucu, besleyici ve sunumunu beğendiğim favanın tarifine gelince...

Malzemeler: (Resimdeki gibi büyük bir servisiniz olsun istiyorsanız, malzemeleri 2 katına çıkartabilirsiniz)

  • 2 kase kuru bakla içi (bakliyat gibi paketlidir, marketlerde bakliyat reyonunda bulunur)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • tuz, 3-4 adet kesme şeker
  • servis ederken limon - zeytinyağ karışımı, dereotu

Soğanları yemeklik olarak ince ince kıyıyoruz ve zeytinyağında kısık ateşte , soğanları yakmadan soteliyoruz.Soğanların rengi pembeleşince baklayı ekliyoruz ve üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde sıcak su ilave ediyoruz. Tuzunu ve şekerini de ekleyip, baklaların pişmesini bekliyoruz. Bu arada suyunu kontrol etmekte fayda var. (Çok sulu ya da çok kuru olmaması gerekiyor)

Bakla pişince , tencerede el blenderi ile iyice eziyoruz. Bu işlemi sıcakken yapmamız çok önemli.

Servis edeceğimiz kabı ya da benim gibi bir kalıba dökecekseniz onu, güzelce yağladıktan sonra karışımımızı döküyoruz ve buzdolabında 3-4 saat minimum bekletiyoruz.

Servis ederken zeytinyağı ve limon karışımı ile servis ediyoruz. Dereotu ile süsleyebilirsiniz.


KEREVİZ SALATASI




İşte bir vitamin kürü...

Benim en sevdiğim salata / mezelerden... Ve yapımı çok çok kolay ...


Malzemeler:

  • 3-4 adet kereviz
  • Yoğurt (sarımsaklı ve çok sulu olmaması gerekiyor)
  • Süslemek için dereotu
  • *** için arzu edilirse iri kıyılmış ceviziçi de konulabilir, çok yakışıyor [ ama Engin sevmiyor:( ]

Kerevizleri soyduktan sonra bir müddet limonlu suda bekletiyoruz.. (Bu kerevizin kararmasını engelliyor) Daha sonra rendenin iri tarafı ile rendeliyoruz. Tuz ilave edip, sarımsaklı yoğurdumuzla karıştırıyoruz. Dereotu ile süsleyip servis ediyoruz.
Bu tariflerimin muhakkak devamı gelecek...

Afiyetle kalın,

14 Ocak 2008 Pazartesi

SON ÜÇ PASTA

Benden kendime not ...
1 Numara iyi .. 2 numara olmamış :( .. 3 numara umut vaat ediyor :)

Taraftar Forması Pastası ...

Facebook'ta popüleritesi artıyor :) Bu takıma olan bağlılık mı, benim pastanın performansı mı bilemedim ama .. Neyse sonuç olarak yorumlar güzel :)


Spiderman

Yorumsuz ! Çok çektirdi bana !... Çookkkk...

BEŞİKTAŞLI İKİZLER

Bir babanın doğumgünü , iki harika bebek, Beşiktaş ve iki asil renk ... Çok mu yanlı baktım konuya :)
Spiderman'den sonra bana moral verdi !

10 Ocak 2008 Perşembe

EN SONUNDA ÇİKOLATA DA YAPTIM...

Dün akşam çok keyifli bir akşamdı benim için. Yine bir şeyler öğrenmiş, yeni bir tecrübe daha edinmiş olmanın keyfi ile eve döndüm... Zamana bakışın görecesi yine beni şaşırttı.. O kadar güzel vakit geçirdikten sonra eve kaçta geldiğimin, kaçta yattığımın önemi bile olmadı...Bunu daha bir çok sefer yapma arzusundayım bunu biliyorum sadece...

Şirketten arkadaşlarımla beraber yaptığımız Kurabiye Atölyesi'nden sonra Chefs'den aldığım bir maili hemen aynı gruba forward etmiş, kendimize ait bir sınıf yapalım, çikolata kursuna gidelim diye önermiştim. Bu önerim hemen kabul gördü ve dün akşam için altı kişilik özel bir grup dersi organize ettik.



Çok eğlendik, çok güldük, çok dinlendik, çikolata yemeye doyduk ve çok güzel çikolatalarımız oldu !



Bundan sonra bayram, seyran ... çikolatalar bizzat benden :)

Afiyetle,

8 Ocak 2008 Salı

PARTİ NEREDE VE BEŞİKTAŞ AŞKI

Daha önce koyamadığım bir pastamın resmini ve geçtiğimiz hafta lise arkadaşım Onur için yaptığım Beşiktaş temalı pastamı sizlerle paylaşmak istedim. Bu ara tesadüf eseri futbol takımlarından gidiyorum, bu akşam da Fenerli bir bey için bir pasta hazırlayacağım...

İlk pastanın adını "Parti Nerede?" koydum, çünkü ortada bir parti havası var cidden ve çok özel bir parti için yapılmıştı...

Yaparken çok keyif aldığım bir pasta oldu... İçine bolca muz koyup yiyenleri de keyiflendirmeyi ihmal etmedim :)




Beşiktaş pastasını ise Onur'un damak tadına uygun olarak, eşi Burcu'dan aldığım tiyolarla birlikte çikolatalı ve franbuazlı yaptım...



Fenerli pastamız bakalım nasıl olacak ??

Afiyetle kalın,


3 Ocak 2008 Perşembe

KURABİYE ATÖLYESİ


Birilerine bir şeyler anlatmayı, öğretmeyi hep çok sevdim...Genlerimde var eğitmenlik :) sanırım ondan ... Üniversite hayatım boyunca hep ders verdim.. Çalışma hayatım eğitmenlikle geçiyor.. Kimbilir kaç eğitim verdim ama hiç bu kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum !


Şirketimizdeki sosyal sorumluluk çalışmalarına kaynak yaratmak adına , geçtiğimiz hafta bir Kurabiye Atölyesi kurduk... Meğer ne kadar çok bu işlere meraklı ve yetenekli kişi varmış bizim binada :)


Neler mi yaptık ?




Karıştırdık...


Yoğurduk...







Renklendirdik...







Açtık...





Kestik...







Yapıştırdık...






İtina ile şekillendirdik...




Poşetledik...









Harika bir akşam geçirdik birlikte... Benim daha kendine anca yeten tecrübemle bile bu kadarına şükür :) Bunun devamını getirme yönünde hemfikir olduk... Bir sonraki aşamamız pasta süsleme olacak...

Afiyetle Kalın,
Fotoğraflar Didem Soyutürk tarafından çekilmiştir...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails