23 Ocak 2008 Çarşamba

KARA ORMAN PASTASI



Yılbaşında gecenin süprizi olarak hazırlamıştım bu pastayı... Gecikmiş bir tarif olarak görmüyorum çünkü sadece üzerindeki figürler yılbaşına uygun... Tadını her daim uygulayabileceğiniz kadar lezzetli bu pastayı sizlere şiddetle tavsiye etmekten kendimi alamıyorum... Eminim bana pastayı tadanlar da katılacaktır ...

Tarif The Australian Women's Weekly'nin "Chocolate Cakes" serisinden... Bu derginin neredeyse tüm serilerini aldım.. Tarifler ve sonuçlardan hep memnun kalıyorum..


Yılbaşı akşamı için tamamen şeker hamuru kaplı bir pasta yapmak istemediğimi farkettiğimde dergiyi karıştırmaya başladım ve bu pastayı gördüğümde hiç tereddüt etmeden kendisinde karar kıldım...

Tarifin orjinalinde vişne kullanılıyor..Ancak benim vişne ile pek aram olmadığı için ben franbuaz ve böğürtleni tercih ettim..


Önceden hazırladığım figürlerimi üzerine kondurunca pastaya bakmaya doyamadım diyebilirim :) Bazen duygusal bağ kuruyorum ya şu pastalarla, Engin bana çok gülüyor... "Hadi kes de yiyelim" diyor inadına :))

Neyse biz tarife gelelim ...

Malzemeler :


12 kişilik


İhtiyaç duyulan malzemeler: 20 cm yuvarlak kelepçeli kalıp, yağlı kağıt

  • 250 gr margarin ya da tereyağ (ben Hüner ile tereyağını karışık kullandım)

  • 1 yemek kaşığı neskafe

  • 1,5 cup (375 ml) sıcak su

  • 200 gr ince kıyılmış bitter çikolata

  • 2 cup (440 gr) toz şeker

  • 1,5 cup (225 gr) kekun

  • 1 cup (150 gr) normal un

  • 1/4 cup (25 gr) toz kakao

  • 2 yumurta (oda ısısında)

  • 2 çay kaşığı vanilya şurubu

Ara malzemesi:

  • 2 paket krem şanti

  • 2 bardak süt

  • 1 kase dolusu franbuaz - böğürtlen

  • üzeri için ince kıyılmış çikolata

Fırınımızı 150 derecede ısıtıyoruz.


Kalıbımızın (içine) kenarlarına ve altına yağlı kağıt döşüyoruz.


Ufak bir tavada yağı eritiyoruz. Kahveyi sıcak suya yedirip, bu karışımı eriyen yağa karıştırıyoruz. Aynı karışıma ince kıyılmış çikolataları ve toz şekeri de ilave edip, kısık ateşte kaynatmadan pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvamını bulan karışımı derin bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.


Tüm kuru malzemeleri bir kapta bir araya getiriyoruz.


Soğuyan yağlı-çikolatalı sosumuzu mikserle bir müddet çırpıp, kuru malzemeleri yavaş yavaş üç seferde ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Son olarak yumurta ve vanilya şurubu ekleyip bir müddet daha çırpıyoruz.


Hazırladığımız kek harcını , kalıbımıza boşaltıp fırına veriyoruz. Orta değerdeki ısıda yaklaşık 1,5 saat kadar pişiriyoruz. Kek piştikten sonra bir fırın telinin üzerinde soğumaya bırakıyoruz.


Krem şantiyi, süt ile çırpıp hazırlıyoruz. Bir müddet buzdolabında bekletiyoruz.


Soğuyan keki, kalıbından çıkartıyoruz. Üç eşit kata bölüyoruz. Servis edeceğimiz tabağa ya da altlığa en alt katı koyup arasında krem şantiyi gelişi güzel ( kenarlarına özellikle sürmüyoruz) sürüyoruz. Meyvelerimizden serpip , orta kat keki koyuyoruz. Aynı işlemi tekrarlıyoruz ve son kat keki koyuyoruz. En üstüne de krem şanti sürüyoruz.


İnce kıyılmış çikolata ile üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyetle kalın,







Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails