Malzemeler:
Öncelikle mercimeği yaklaşık 20 dk kadar haşlıyoruz. Pişen mercimeğin suyunu süzüyoruz. Soğanı ince yemeklik şekilde doğrayıp , 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda iyice yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Pişen soğanlara mercimeği ilave edip birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Baharatını ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Milföy hamurlarının ortasına hazırladığımız malzemeden koyup kenarlarından 4-5 şerit olacak şekilde hafifçe kesiyoruz. Kestiğimiz şeritlerden en baştakini ve en sondakini ortada mercimeklerin çevresinde birleştirip diğerlerini malzemenin üzerinde birleştiriyoruz.
Hazırladığımız börekleri yağlanmış fırın tepsisine ya da yağlı kağıt üzerine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
180 derecede sıcak fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle,
11 yorum:
Çok değişik bir tarz olmuş ellerine sağlık..
Milföyle yapılan herşey güzel oluyor ama bunun yapılış şekli çok hoşuma gitti deneyeceğim.Müge'cim ellerine sağlık...
Müge'ciğim,
Özellikle yapılış şekli çok hoş. Mercimekli olması da sağlıklı. Eline sağlık. Yapılış aşamasını fotoğraflaman da çok iyi olmuş. Teşekkürler:)
Sevgilerimle...
onlar ne güzel olmuş öyle çıtır çıtır ellerine sağlık
Müge'ciğimmm,
Ne kadar güzel sunumlu ve eminim çoook lezzetli bir börek:))
Ellerine sağlık canım benim,
Sımsıcak sevgiler....
günaydın gerçekten çok güzel olmuş.ellerine sağlık.şekil çok orjinal daha önce hiç o şekilde börek sarmamıştım süper
nefis olmuş,heme çok besleyici.ellerine sağlık.sevgiler.
hımmm valla kızıyorum bende isterim şekerim:)
ımm tarifi okurken sanki lezetini damağımda hissettim...tarifi not ettim ellerinize sağlık ....
Beğendiğinize sevindim arkadaşlar...
Fazla yemeyin dikkat ;0)
Sevgiler
Müge
Bende cok seviyorum milfoylu borekleri ama kalorisinden dolayi ender yapiyorum... Seker hamurlu kurabiyelerle hasir nesir olmak istiyorum bu aralar. Nereye gitsem senin sable biskuvilerinden bahsediliyor. Bir daha ki denemem de tarifini deniycem, ellerine saglik. Galerini de gezdim, hepsi birbirinden harika...
Yorum Gönder