8 Nisan 2008 Salı

ŞEHRAZAT'A BİREBİR PEYNİRLİ POĞAÇA

Sevenler beni hoşgörsün lütfen... Sadece poğaçaya dair durumu açıklayabilmek adına bu konuya giriyorum.Yoksa hep dediğim gibi zevklere saygım, hürmetim sonsuz ...

Geçen hafta salı günü, TV'nin karşısında oturuyoruz ... Yorgunuz , sesimiz çıkmıyor...Engin de ben de bakıyoruz eskilerin tabiri ile eğlence kutusuna ...Ekranda yine Şehrazat...Aslında şahsa olan takıntım diziye olanın yanında ufacık...Dizi uzamak için elinden geleni yapmanın ötesinde artık ne yapacağını şaşırmış durumda.Etraftan patır patır onsuz bunsuz şunsuz çocuk yağıyor.. Kiminin babası terketmiş, kiminin annesi ölmüş..Ama bir yerlerde bir sürü çocuk var ...Çoğu da elini çarptığında çocuğu olan Ali Kemal'den :)

Her neyse ben kutuya bakıyorum kutu bana bakıyor derken...Benden bir çığlık kopuverdi...
"Ayyyyyy...İçime fenalıklar geldi"

Tuttum Engin'ciğimi de kurtardım kutunun esaretinden terkettik Şehrazat ve sakız gibi uzayıp adı gibi binbir gecedir sürüp beni deli eden dizimizi...

Vardık terapi odamıza... Mutfağımızda akşamımızı geçirelim dedik..

Hadi bir şey yapalım :) Saat 21:30 :)

Yapalım ama yemeyelim (Duy da inanma) :)

Ne yapsakkk?

"Hadi poğaça yapalım Engin... Yarın sabah kahvaltıda da yersin hem !"

Dolap kapağı açıldı bakıldı şunlar var mı ?

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep (arzuya göre)
  • Dr. Oetker susam-mahlep aromalı kabartma tozu (normali de olur)
  • 2 yumurta (Birinin sarısı üzerin)
  • 3,5 su bardağı un (birden dökmemekte fayda var, aldıkça ekleyelim)

Arasına :

  • ufak bir kalıp beyaz peynir (yaklaşık 150 gr)
  • ince kıyılmış maydanoz

Yaşasın varmış...

Tüm malzemeyi yoğurduk.. Engin'ciğim ufak bezeler haline getirip tezgahta açtı , sonra da bir su bardağı ile kesti..Şekli düzgün olsun diye ...

Malzemeyi koyup kapattık hamurumuzu. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürdük.Çörek otu ve susam serptik. Önceden ısıttığımız (180 derece) fırında nar gibi kızarana kadar pişirdik..

Geçen salı Şehrazat'a böyle baş kaldırdık :) Bakalım bu akşam bizi neler bekliyor..

Afiyetle ,

Not : kilo alıyorsam bunda Şehrazat'ın da payı var .. bilesiniz :)

14 yorum:

Adsız dedi ki...

yemek bloglarına farklı bir bakış;

http://www.birmilyonfikir.com/yemek-bloglari/

Hülya dedi ki...

Saat 23.30 ve benim canım poğaçalardan çekti.
Ama kalkıp yapamam yarın mesai vaaar okula gidecek bir çocuk vaar.
Sabah erken kalkmak lazım.
Sevgiler..

Pastanı Seç dedi ki...

bak sen söz etmiştin poğçalardan canım çekti bende gidip yapsammı???

Leziz Tarifler dedi ki...

Ne kadar doğru yazmışsın, uzayıp giden binbir gecenin henüz üzerimdeki hakimiyetini ben yok edemedim. Her yerden bir çocuk çıkıyor. Sanırım onlar da büyüyecek ve dizi onlarla devam edecek..:))
Bu dizi hiç bitmeyecek.
Poğaçaların çok güzeller. Sabah sabah canım çekti.. Ellerine sağlık. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

slm canımellerine sağlık.çok güzel olmuş poğçaların.görüşmek dileğiyle nilgün

Bocuruk dedi ki...

Uzayıp gitti ama ben de hala seyredenlerdenim. Halit Ergenç'in ve diğer usta tiyatrocuların oyunculuğuna yazık oluyor diye de düşünüyorum. Ama alışkanlık işte. Mutfakta uğraşırken TV seyretme alışkanlığım olduğundan hem poğaçamı, pastamı yapıyorum hem her sahnesine bakamasam da sesinden takip ediyorum. Ki bizim dizilerin her sahnesini pür dikkat seyretmeye de zaten gerek yok:)
Poğaçaların çok güzel görünüyor. Oldukça sık poğaça yapan birisi olarak bu tarifi de deneyeceğimden emin olabilirsin. Eline sağlık:)
Sevgilerimle...

Müge Hüner dedi ki...

Hoop Adaş Hanım;
İlk iki bölümün başarısı nedeniyle izlemeye başladığım ve hali hazırda sadece ve sadece Halit Baba'nın oyunculuğu için izlediğim dizime laf söyletmem:))
Ki kaldiki diğer karakterler ve konular ile ilgili yazdıgın her harfe sonuna kadar katılıyorum. Özellikle Alik Kemal ile ilgili yazdığına koptum:)) ama naparsın, Halit çok iyi oyuncu yaaaa!

gülriz dedi ki...

Ah be canım, size mutfağa girmek için bahane bol galiba :)))))))))) Ellerinize sağlık Mügeciğim, ne güzel olmuşlardır sabah kahvaltısı niyetine... Kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

PASTACİTY İSİMLİ BLOĞUM HACK'LENMİŞTİR . PASTACİTY ADI ALTINDA GELEN YORUMLAR VE YAZILAR BANA AİT DEĞİLDİR ARKADAŞLAR. UMARIM SİTEME TEKRAR KAVUŞABİLİRİM
SEVGİLER

FUNDA

pelince dedi ki...

Ellerine sağlık poğaçalar harika,korsan pastada çok güzel olmuş..

Ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Hehhh sonundaaa !!! Şehro antipazanlığı bir tek bende var sanırdım..Daha ne gibi saçmalıklarla uzayacak ve ekranları meşgul edecek merak ediyorum..Dizi popülasyonuna hayır !!!!!!

PASTA TASARIM By Nesrin Tong dedi ki...

AY SEN ÇOK YAŞA EMİ MÜGECİMMMMMM. SÜPER BİR TESPİT VE SON CÜMLESİNE KADAR SANA KATILIYORUM DİZİ İÇİN SÖYLEDİKLERİNDE. EN ÇOK DA ALİ KEMAL TESPİTİNE GÜLDÜM. SÜPERSİNNNNNN.... POĞAÇALARINIZ ENFES GÖRÜNÜYOR AMA FIRINDAN ÇIKACAK, MİİİSSS GİBİ KOKACAK, SICACIK SICACIK BU GÜZELLER YENMEYECEK. HİÇ OLUR MU GÜZELİM.... AFİYET ŞEKER OLSUN..... ALTTAKİ KORSAN DA SÜPER OLMUŞ. ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM. ÇOK ÖPÜYORUM. SEVGİLER.........

Yasemin dedi ki...

haha :)) supersiniz yahu! ali kemal konusundaki yorumuna hasta oldum :) suanda epey guluyorum! adam ceketini atsa herkes hamile kaliyor zaten :)))

pogaca iyi fikir olmus bu durumda. bi sonraki sali bende sehrazattan kurtulup bunu yapem baree :) ellerine saglik canim!

bu arada bir mim de seni sobeledim.. detaylar icin sayfama ugrarsin! optum!!

karamelam dedi ki...

diziyle ilgili tüm sözlere katılıyorum. bu arada Engin acaba eşin mi? Eğer öyşeyse ve sana mutfakta yardım ediyorsa 41 kere maşallah diyeyim:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails