30 Nisan 2007 Pazartesi

TIRAMISU

Image Hosted by ImageShack.us



Bir haftasonu daha geçti.Bu haftasonu ülkemiz için önemli gelişmelerin olduğu, milletçe omuz omuza olduğumuzu, kimliğimize sahip çıktığımızı bir kez daha duyurma yolunda birlik olduğumuz bir haftasonuydu.Heryerin kırmızı beyaz olduğu; heryerin Cumhuriyet sevdalılarıyla dolu olduğu bir haftasonu geçirdik.

Haftasonu dönüşü bloğumu açtığımda , ziyaretçi sayacının 15.000 kişiyi aşmış olduğunu görünce inanılmaz sevindim.Ekim ayında başladığım blog serüvenimi bu kadar çok paylaşan kişinin olması müthiş..Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için yine yeniden ve hep teşekkür ediyorum..

Bugün sizlere İtalya'nın ve İtalyan mutfağının sembollerinden Tiramisu'nun tarifini vermek istiyorum. Tiramisu'nun çeşit çeşit tarifi döner ellerde , belki de sizlerde de farklı bir tarifi vardır, farklı yöntemlerle yapılan.Tiramisu, İtalyanca beni yükseğe çeker, yukarı kaldırır manası taşıyor.Yani tadının güzelliği ayaklarınızı yerden keser manasıyla verilmiş adı..Benim de tadını çok sevdiğim, yemekten keyif aldığım hafif ve lezzetli bir ikram TIRAMISU.

Image Hosted by ImageShack.us

Malzemeler:

  • 1 adet hazır pastatabanı (iki katlı)

Muhallebisi;

  • 1/2 kg süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2,5 çorba kaşığı un
  • 1 paket labne peynir

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı oda ısısında su
  • 2 tatlı kaşığı nescafe
  • 2 tatlı kaşığı toz kakao
  • 2 kapak konyak

Süslemek için;

  • Kakao
  • Çilek (arzuya bağlı)


Keki ıslatmak için verilen tüm malzemeleri karıştırın.Kekinizin her iki katını da iyice hazırladığınız bu karışımla ıslatın.

Süt, şeker, yumurta ve unu karıştırarak pişirerek muhallebiyi hazırlayın.Muhallebi kaynayınca labne peyniri katın, peynir kokusu gidene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.(Dibinin tutmamasına dikkat edin)

Kekin alt katının üzerine hazırladığınız muhallebi karışımından yayın ve kekin üst katını kapatın. Muhallebinin geri kalan kısmını kekin her yanına gelecek şekilde iyice sıvayın.Tel süzgece kakaoyu dökerek tiramisunun üzerine serpin.Son olarak arzuya göre çilekle süsleyin.

Afiyetle,


8 yorum:

Kübra dedi ki...

Harika bir görüntü, ellerine sağlık. Tarifi genelde biliniyor ama onu sunmak da çok önemli, sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba, tiramisu çok güzel görünüyor, çilekler çokg üzel olmuş üzerinde, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Merhaba Mügecim tramısu nefis görünüyor ellerine sağlık canım.Çileklerin görüntüsü ise güzelliğine güzellik katmış.Hafta sonu bende Cumhuriyet mitingindeydim ve gerçekten güzel ve büyük bir kaslabalıkla el ele yürek yüreğe birlikte yürüdük.Cumhuriyet'imizin savunucularının bu kadar katılımcı ve yürekli olması beni gururlandırdı ve duygulandırdı.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Müge'ciğim. Çilekli tatlıları çok seviyorum. Tiramisu'da çok lezzetlidir eminim. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

selam müge ben serpil. Tirmisun şahane ötesi görünüyor. bayıldım ellerine sağlık. birde paşa böreği çok hoşuma gitti hemen tarifini aldım. hafta sonu deniyeceğim. lütfen sende gel.beklerim sevgiler.
www.hashaslicorek.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Nefis nefiss...tek kelime ile ye beni diyor.Ellerine saglik Muge'cim.

Pasta Cafe dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor canım. Ellerine sağlık.
Sevgiler.....

Nukhet dedi ki...

Muge

Tiramisuyu oyle cok severim ki anlatamam. O kadar da uzun oldu yemeyeli. Ellerine saglik. Bu arada Pizzaya da bayildim. Opuyorum

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails