26 Nisan 2007 Perşembe

PAŞA BÖREĞİ

Paşa Böreği



























































































Ne zamandır hep tatlı tatlı tatlı... Tuzluların ne günahı var canım..Üstelik ben ziyadesiyle tuzlu düşkünüyken, ne oldu bana anlamadım.Bir tatlı furyasıdır aldı başını gidiyor.
O zaman hemen şahane, pratik, lezzetli bir börek ile karşınıza gelmem icabediyor..
İşte PAŞA BÖREĞİ...Annemin,teyzemin,kuzenlerinin hatta bazen benim bile demirbaşımız.Misafir menülerinin ilk satırını hiçbirşeye kaptırmayan beni, Duyguyu (kuzenim)büyüten hatta bizden sonrakileri bile büyütecek börek.
Denemenizi tavsiye etmiyorum, şiddetle öneriyorum.Siz de müptelası olacaksınız...
Image Hosted by ImageShack.us
Annem Paşa Böreği'ni Burcu'nun gelmesi nedeniyle cumartesi günü pişirdi bizim için. O gün biz yeterince mutfakta olacağımız için menü kendisine aitti.Bize sadece kurabiyelerin arasında balkonda kısa bir keyif yapmak düştü. Ellerine sağlık canikommm !

Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 6-7 adet patates
  • süt
  • 1-2 kaşık margarin*** yağ miktarı arzuya göre arttırılabilir (püre yaparken tercihinize göre)
  • tuz
  • 2 yumurta sarısı
  • 100 gr kaşar peyniri
Öncelikle patatesleri haşlıyoruz. Patatesleri haşlandıktan sonra ezerek süt (kıvamına göre katmanız gerekecek) ve margarin ile püre haline getirip, tuzunu ekliyoruz. Hazırladığımız bu püre böreğimizin iç malzemesini oluşturuyor.
Yufkalardan ilkini tezgahımıza serip üzerine bolca (heryerine gelecek şekilde) harcımızdan sürüyoruz. Daha sonra ikinciyi üzerine koyup, harç sürme işlemini yineliyoruz.Son olarak üçüncüyü de üzerine koyuyor ve yine bolca harç döküyoruz ve yayıyoruz. Sonrasında üst üste bulunan yufkalarımızı kalın bir rulo şeklinde sarıp bir tepsi yada tabağa alıp buzdolabından en az 30 dk dinlendiriyoruz. (Bir gece önceden de yapıp, ertesi gün misafirleriniz gelmeden önce pişirebilirsiniz) Ne kadar uzun kalırsa o kadar rahat dilimlenecektir.
Fırınımızı 180 derece ısıtıyoruz. Tepsimizi sıvıyağ ile iyice yağlıyoruz. Kaşar peyniri rendeleyip, yumurta sarıları ile karıştırıyoruz.
Rulo halindeki böreğimizi ekmek dilimler şekilde (ne kalın ne ince olacak) kesip yan yatırarak tepsiye diziyoruz ve üzerlerine yumurtalı kaşarlı harçtan bolca sürüyoruz.
Fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails