31 Temmuz 2018 Salı

MANTI MAKARNA


Herşeye ulaşabilmek, herşeyin elinin altında olması artık sıradan bir durum iken şu günlerde hala daha fazlasını arar duruma geldik. Gece bakkaldan bir şey istesek de getirse, biz çıkmasak kafasıyla tasarlanan uygulamalar, arabanı park ettiğin yeri sana hatırlatan cep telefonu falan.. Her şey hep daha pratik olsun diye..

Bu makarna herşeyin elimizin altında olmadığı günlerden. Canımız mantı istediğinde buna ulaşmak mümkün olmadığında annem ve teyzem bu makarnaları doldururdu bize. Bir paket makarnayı oturur usul usul doldururlardı. Şimdilerdeki gibi koy kıymayı tepesine ye gitsin modunda değillerdi sanırım :)
Pazar günü ben de bu günlerin hatrına evde mantı makarna yapmaya karar verdim. Evde Pastavilla marka vardı ama beni oldukça zorladı diyebilirim, ağzı kapalı midyeleri doldurmak daha uzun sürdü. Yarım paket 3 kişiye yetti de arttı bile.. 

Siz de evde makarnaya mantı görünümü katmak isterseniz bunu yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1/2 paket Lumache (Mantı) makarna 
  • 50 gr kıyma
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • tuz, karabiber
  • Tereyağ
  • Kırmızı pul biber
  • Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
  1. Kıyma, rendelenmiş kuru soğan, tuz ve karabiberi yoğuruyoruz.
  2. Mantı makarnaların içini hazırladığımız bu kıyma ile dolduruyoruz.
  3. Bir tencereye su koyup, tuz ve sıvıyağ ekleyerek kaynatıyoruz.
  4. Kaynayan suya hazırladığımız mantı makarnaları koyup haşlıyoruz.
  5. Tereyağını tavada eritip üzerine kırmızı pul biber ekleyip kısa bir süre yakmadan yağı kızartıyoruz.
  6. Mantı pişince servis edeceğimiz tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ döküyoruz.
Afiyetle, sağlıkla



Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails