23 Temmuz 2018 Pazartesi

KARAMELİZE ŞEFTALİLİ İRMİK TATLISI



Dün Sevgim'in doğumgünüydü. Son dakikada evde toplanmaya karar verince sevdiği şeylerden pratik bir menü oluşturdum. Bu sıcakta, yaz günü pasta falan uğraşmak istemediğim ve Sevgim irmiği çok sevdiği için de hem şık hem de pratik sunumlu bu kuplardan yapıverdim.

Hazırlaması 15/20 dk süren bu pratik tatlıyı denemenizi tavsiye ederim, biz üzerine dondurma koyup da servis ettik, 10 numara oldu :)

Malzemeler: (10 kup çıktı)

  • 3 büyük boy su bardağı (Şu meşrubat bardağı gibi olanlardan) süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı toz şeker (ben tatlı pek sevmiyorum, isterseniz çoğaltabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 2 olgun şeftali
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (Bu şeftali için)
  • Muhallebiyi inceltmek için soğuk süt
Yapılışı:

  1. 3 büyük boy su bardağı süt, irmik, vanilya ve hindistan cevizini bir tencereye alıp karıştırarak koyulaşana, göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  2. İyice koyulaşınca ocağı kapatıyoruz ve azar azar süt ilave ederek muhallebiyi hafif akışkan bir kıvama getiriyoruz.  (Eğer tatlınızı kupta değil büyük bir tepsi ya da borcama yapmak isterseniz bu inceltme aşamasını yapmayın, direk hafif ıslatılmış borcama tatlınızı dökün)
  3. Kıvamını açtığımız irmikli muhallebiyi servis yapacağımız kuplara paylaştırıp şeftalileri hazırlamaya geçiyoruz.
  4. Şeftalileri soyup orta büyüklükte küpler haline doğruyoruz.
  5. Bir tavaya 3 yemek kaşığı toz şekeri koyup ocakta eritmeye başlıyoruz. 
  6. Şeker eriyince hafif rengi dönmeye başlayınca şeftalileri ekliyoruz. 
  7. Şekeriniz toparlanbilir endişelenmeyin, şeftaliler suyunu salıp tekrar çekene kadar ve hafifçe karamelleşinceye kadar alt üst ederek pişiriyoruz.
  8. Pişen şeftalileri bir kaşıkla muhallebilerin üzerine paylaştırıp soslarından da dökerek tatlımızı tamamlıyoruz.
Afiyetle, sağlıkla


Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails