10 Mayıs 2013 Cuma

PİŞİRMEDEN PRATİK ÇİLEKLİ CHEESECAKE

Pratik Cheesecake

Cheesecake yapmak aslında benim için en pratik tatlı.. Kek çırpar gibi .. malzemelerim evde varsa hemencecik yaparım genelde..Ama bu sefer daha da pratikleşti, üstelik yazlık moduna daha da uygun oldu sanki.
Buzdolabında sadece dondurularak hazır hale gelen bu tatlıyı yaparken kelepçeli kalıp yine ideal bir görüntü sağlamak adına önemli. Ama yoksa ya da alternatif bir sunum tercih ederseniz tek kişilik porsiyonlar ya da bir borcam da kullanılabilir.
Pratik Çilekli Cheesecake

Malzemelerin içerisinde de görebileceğiniz üzere, oturduğum semtte jelatin ya da toz jöle bulamadığım için  Dr. Oetker'in Cheesecake yap paketinin yarısından faydalandım. Tatlının kesildiğinde düzgün olmasını istediğim için bu karışımın içindeki jelatinini kullanmış oldum diyebiliriz. Arzu ederseniz kullanmayabilirsiniz ancak serviste dilimleme sorunu çekebilirsiniz.
Şimdi çilek mevsimi diye çilek kullandım ama alternatif olarak böğürtlen, şeftali, kayısı gibi meyveler de kullanılabilir.

Pratik Çilekli Cheesecake

Malzemeler:
  • 1,5 paket Burçak bisküvisi
  • 50 gr tereyağ ya da margarin (Ben Teremyağ kullandım)
  • 2 paket Labne peyniri
  • 5 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket krema
  • 1/2 paket Dr. Oetker Cheesecake Yap
  • 1 kg çilek

Pratik Cheesecake

Yapılışı:
  1. Bisküvileri robottan çekip un haline getiriyoruz. 
  2. Tereyağını bir tavada eritip un haline gelen bisküvilerle karıştırıyoruz.
  3. Kelepçeli kalıbın kenarlarını ıslatıp tabanına yağlı kağıt yerleştiriyoruz.
  4. Yağlanan bisküvileri bastırarak yağlı kağıt serilmiş tabana yerleştiriyoruz.
  5. Labne ve pudra şekerini bir kasede mikserle çırpıyoruz.
  6. Bir başka kasede krema ve cheesecake karışımını çırpıyoruz.
  7. Bu kremalı karışımı peynirli labneye katarak bir dakika kadar da o şekilde çırpıyoruz.
  8. Tüm bu karışımın içine ufak ufak çilek doğruyoruz (yaklaşık 300 gr kadar) Hazırladığımız krema ile karıştırıyoruz.
  9. Büyük çileklerden seçip ortadan ikiye bölüp bisküvilerin üzerine çemberin çevresine diziyoruz.
  10. Peynirli çilekli harcı döküp üzerini düzelterek kabı streç film ile sararak buzluğa kaldırıyoruz.
  11. Bu şekilde minimum 3-4 saat tutuyoruz.
  12. Servis etmeden önce üstüne de çilek dizerek buzdolabının alt kısmına alıyoruz.
  13. Dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails