15 Mayıs 2013 Çarşamba

FIRINDA PATATESLİ TAVUK BUT

Fırında patatesli tavuk but


Yemek pişirmek için az mı vaktiniz var? O zaman bu tam size göre bir tarif ...
Bu yemeğin yanına bir de pilav ... ohhh yeme de yanında yat..

Malzemeler:
  • 4 adet tavuk but (baget)
  • 2 adet dilimlenmiş patates
  • 1 adet dilimlenmiş havuç
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su 
  • tuz - karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı :

  1. Bagetleri düdüklüde 1 bardak su ile sadece 5 dk kadar haşlıyoruz (Bu yemeğin fırında daha çabuk pişmesini sağlayacak) 
  2. Fırın tepsisine haşlanan bagetleri dilimlenmiş patatesleri, havuçları koyup tereyağını bagetlerin üzerlerine paylaştırıyoruz.
  3. Domates rendesi, salça, tuz, karabiber ve tavukları haşladığımız su ile bir sos hazırlayıp bunu yemeğin üzerine döküyoruz.
  4. Fırını 200 derecede ısıtıp yemeğimizi patatesleri yumuşayıp tavuklar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,


Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails