25 Ocak 2013 Cuma

ELMALI CEVİZLİ MİNİ KEKLER

Elmalı Cevizli Mini Kekler

Sevgili mutfak şefleri ...
Şimdi size soruyorum..
1- Evde kalmış elmalarınız mı var?
2- Aniden gelecek birileri mi oldu?
3- Canınız tatlı mı çekti?

Hadi elmalı bu keki yapalım..

Klasik bir yemekbahane notu: Muffin kalıbınız yoksa tekli kek kalıbınızda rahatlıkla yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
  • 1 paket krema
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış elma (kırmızı elma tercih ederseniz daha iyi sonuç alırsınız)
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 2,5 su bardağı kekun (kekun olduğu için kabartma tozu kullanmıyoruz)
  • 2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı :
  1. Fırınımızı 180 derecede ısınmaya bırakıyoruz.
  2. Yumurta ve toz şekeri krema kıvamı alıncaya kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra krema, yağ ve kekunu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Son olarak ceviz, elma ve tarçını da koyup bir tahta kaşıkla harca yediriyoruz.
  5. Muffin kaplarına kağıtlarını yerleştiriyoruz. (tek kek kalıbı ile yapılacaksa kalıbın yağlanması gerekir)
  6. Harcımızı kalıpların yarısına kadar gelecek şekilde paylaştırıyoruz.
  7. Fırında içleri pişene kadar tutup, kürdanla kontrol edip çıkartıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails