3 Ocak 2013 Perşembe

ELMA SOSLU ÇITIR HİNDİ

Elma Soslu Çıtır Hindi

Yeni yıl.. ilk post.. Ne kadar anlamlı benim için.. 2013 bana tüm yenilikleri ile geldi..Hayatımın önemli bir kısmını geçirdiğim, 12 yıldır çalıştığım işyerimden ayrılma sürecindeydim bir kaç aydır. Artık farklı olma vakti dediğim bir dönemde aldığım bu kararla yönüm başkalaştı.. Çok sevgili arkadaşlarımın dediği gibi evrenin bana gönderdiği mesajları alıyorum artık :) Artık yepyeni bir Müge olacak, bunun için uğraşacağım.

Star'da yayınlanan Soframız programı sonrasında çok güzel yorumlar aldım sizlerden ve sevdiklerimden. Yeniliğe yelken açtığım bir döneme denk gelen bu program bana sanki bir umut oldu, hayallerimin peşinden koşma konusunda bir ışık. Elbette bilinmez, hayat önüme ne çıkaracak ama bildiğim şey bu sene her ne yapıyor olursam olayım başka olacak.. Farklı olması için elimden geleni yapacağım.Bu süreçte bana gösterdiğiniz taktir ve ilginizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Biliyorum artık farklı okuyucularım var, bir çok blogger gibi istatistiklere baktığım için bunun farkındayım. Hitap ettiğim kitlenin sayıca artması dahi beni farklılaşma konusunda bir hayli motive etmeye yetti de arttı bile.

Bugün çenem düşük sanırım :) Neyse biz ana konumuza gelelim.. Yemeklere..
Programda yaptığım tariflerden ikisi eski ikisi yeni tarifti. Volovan ve Terine tariflerini daha önce blogda görüp beğendikleri için program akışında hemen ikisini değerlendirmeye karar verdik. İlaveten yılbaşı konseptine uıygun iki tarif daha belirledik, bunlardan biri bu hindi oldu.
Hindi aslında sağlıklı olması ile beraber bana yavan gelen bir et türü. Dolayısıyla genelde yahni ya da terbiyeli şekilde pişirmeyi tercih ediyorum. Bu sefer şinitzel tarzı bir pişirme biçimi uyguladım, üzerindeki sos ile beraber hakikaten çok lezzetli oldu.

Bu tarifi tavuk ile deneyebilirsiniz..

Malzemeler:


  • 7-8 parça ince dövülmüş hindi bonfile
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı badem (robottan çekilecek, ince un gibi kullanılacak)
  • 4-5 adet bayat ekmek dilimi (robottan çekilecek, ince un gibi kullanılacak)
  • 1 su bardağı zeytinyağ (kızartma için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ (elmalı sos için)
  • 1 adet büyük boy soğan 
  • 1 adet büyük boy yeşil elma
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 büyük su bardağı portakal suyu 
  • 1 ufak kase maydanoz (temizlenmiş yıkanmış, iri iri doğranmış)
  • Tuz , karabiber
Yapılışı :

  1. Süt ve yumurtayı geniş bir kasede çırpıyoruz.
  2. Hindileri önce una sonra yumurtaya, sonra bademe ve bayat ekmeğe buluyoruz.
  3. Bir tavada zeytinyağ ve tereyağı kızdırıp hindilerimizi kızartıyoruz.
  4. Kızaran hindileri havlu kağıt serdiğimiz bir tepsiye alarak fazla yağlarını süzdürüyoruz.
  5. Diğer tencerede yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağı ile soteliyoruz.
  6. Daha sonra buna küp şeklinde doğradığımız elmaları ilave ediyoruz.
  7. Tuz, karabiber ve tarçını katıp portakal suyunu da ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
  8. Ocağın altını kısıp elmalar yumuşayıp portakal suyu hafif çekene kadar pişiriyoruz.
  9. Piştikten sonra maydanozu ilave edip kızarttığımız hindinin üzerine sosu dökerek servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails