7 Ocak 2013 Pazartesi

ACIBADEM KURABİYELİ KESTANELİ KUP

Acıbadem Kurabiyeli Kestaneli Kup

Beyaz bir gündü bugün. Birçok şehre yağan kar, İstanbul'u da beyaza boyadı sabah erken saatlerde. Genellikle işte olduğumu düşünürsek kar benim için çoğunlukla trafikte eziyet, üşümek ve sıcak yatağından çıkmak istemeyen bünyenin zavallı çilesi demekti.. Ta ki bu sabaha kadar. Bu sabah başka .. Bu sabah, çok uzun yıllar sonra evdeki perdeleri sonuna kadar açıp camın gerisinden, sıcacık evimden seyrettim kar yağışını. Yani anlayacağınız bu sabah daha beyazdı benim için..
Evet çalışmak güzel ama insan yoruluyor, özlüyor evde olmayı. Hele de evde, geride bırakılan minicik bir kuzucuk varsa çalışan anne olmak bazen zorlayabiliyor. Şimdi bana ne yapacaksın, planın ne diye soranlara cevabım, evimin, kuzumun, oğlumun keyfini süreceğim bir süre diyorum. Özgürce, yarışmadan, koşmadan, düşünmeden, gerilmeden yaşamanın keyfini süreceğim.
Resmi ev hanımlığımın ilk günüydü bugün..:) Bundan sonra daha sık güncelleyeceğimi düşünüyorum blogu ama bugün yazım yine geçenlerde yayınlanan programdan kalma. Tadı damağınızda kalacak eminim.. Vee çok iddialı konuşuyorum pardon yazıyorum ki bu muhallebi demirbaşınız olacak.
Deneyenler ses versin, bekliyorum... :)
Bu aralar ses verenler arttı, ses verenler değişti, yenilendi, pek mutluyum sormayın :)
Eee hadi mutfağa.. Siz de acemi şeflerim !! Korkmadan çıkartın dizin malzemeleri tezgaha, tam sizlik bir tarif :)

Malzemeler:
  • 1 kg süt
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr tereyağ
  • 10 adet acıbadem kurabiyesi
  • 20 adet kestane şekeri
  • süslemek için rulo gofret, çikolata parçaları
Yapılışı :
  1. Derin bir tencerede süt, un ve şekeri devamlı karıştırarak muhallebi pişiriyoruz.
  2. İyice koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ilave ederek 5 dk (kısa olmamalı) kadar mikserle iyice çırpıyoruz.
  3. Acıbadem kurabiyelerini robottan geçirip iri parçalar elde ediyoruz.
  4. Kestane şekerlerini çatalla ezip ufaltıyoruz.
  5. Kup bardaklarının dibine acıbadem kurabiyesi parçası, üzerine kestane şekeri koyup muhallebiden döküyoruz. 
  6. Çikolata parçalarını bıçakla doğruyoruz.
  7. Süsleme için kupların üzerine yine kestane şekeri ve kurabiye parçalarından koyup, çikolata serpiştiriyoruz.
  8. Son olarak rulo gofreti de koyup soğuyunca servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails