21 Haziran 2010 Pazartesi

AÇIK BÜFE DAVET SOFRASI

Pazar günü çok özel misafirlerim vardı. Mezuniyet CD'mizi bulduğumuzda bunu beraber seyretme karar vererek bizim evi mekan olarak belirledik. Bu toplantıyı daha da özel kılabilmek adına özenle hazırlanmak istedim ve günler öncesinde menü oluşturmaya başladım.
Menü oluştururken bir çok kriterim oluyor muhakkak bir çoğunuzun da gözettiği şeyler olduğu gibi. Gelecek kişilerin damak tatları, mevsim, gelinen saat dilimi, gelen kişi adedi, servis biçimi benim için belirleyici unsurlar diyebilirim.
Bu kriterleri gelecek kişilerde değerlendirdiğimde damak tadı konusunda Enginciğim dışında tutucu pek kimsenin olmayışı işimi kolaylaştıran en önemli adım oldu, bunu itiraf etmeliyim. Yaz mevsimi ve havaların gayet sıcak oluşu nedeniyle menüde ağırlıkla sebze ve salatalara yer vermeyi tercih ettim. Tam öğlen vakti gelinecek olması ise beni aperatiflerin bulunduğu bir menüye itti. Kişi sayısının kalabalık oluşu nedeniyle açık büfeyi tercih edecek olmam da alması,yemesi,servis etmesi kolay yiyecekler seçmemde belirleyici oldu diyebilirim.

Menüde:



Tüm tarifleri sırayla veriyor olacağım.


Ama önce büfeden bir kaç kare ...

Açık Büfe Davet Sofrası

Açık Büfe Davet Sofrası

Açık Büfe Davet Sofrası

Açık Büfe Davet Sofrası



Afiyetle & sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails