2 Haziran 2010 Çarşamba

TAHİNLİ CEVİZLİ ÇITIR RULO KURABİYE

Tahinli Cevizli Rulo
Öncelikle bir kaç sözüm olacak...

Yemekbahane'yi ilk açtığım günden beri, yeni bir adım atmanın keyfini ilk aldığım günden beri, beni hiç yalnız bırakmadığınız için;
ne zaman yeni bir şey yapmaya gönül koysam, beni hep desteklediğiniz ve övgü dolu sözlerinizle beni cesaretlendirip, yola devam etmemi sağladığınız için sizlere özel bir teşekkür etmem gerekiyor. AJANDA'yı hazırlanırken, aklımda "HADİ İNŞALLAH" ların olduğu kadar "YOKSA ve ACABA"lar da vardı.Ama bildiğim bir şey vardı ki en doğru cevabı "SİZ" verecektiniz ve verdiniz de ... İçimize öyle bir cesaret ve yola devam coşkusu pompaladınız ki bir sonraki sayının heyecanı ile yanıyor yüreğimiz. Hepinize ayrı ayrı TEŞEKKÜR etmek istiyorum, okuyan, yorum yazan, tebrik eden hepinize ...AJANDA'yı ve bizi izlemeye devam edin diyorum :)


Gelelim sebebi bloğumuza. Yemekbahane'ye vesile gerek, sırf günü güzelleştirelim diye değil mi?
Bugünkü vesilemiz ise bu ağızda süper bir keyif bırakarak çıtır çıtır dağılan enfes rulolar. Yapımı da son derece basit. Acemi mutfak şefleri hem de tam size göre !!


Malzemeler:
  • 2 yufka
  • 1 su bardağı tahin
  • 1,5 su bardağı ceviziçi
  • 1/2 su bardağı tozşeker
  • Üzeri için pudra şekeri


Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.

Yufkamızın ilkini tezgahımıza seriyoruz. Üzerine tahini bir kaşık yardımı ile sürüp, tozşeker ve ceviz serpiyoruz. İkinci yufkayı da serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Üstüste olan yufkaları rulo şeklinde sarıp 2-3 cm kalınlığında verev dilimler şeklinde kesiyoruz. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dilimleri dizip üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.

Üzerlerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.

Afiyetle, sağlıkla
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails