21 Mayıs 2007 Pazartesi

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ

Image Hosted by ImageShack.us


Neyse yağmur yağdı, havadaki sıkıntı biraz olsun hafifledi.. Tabii ben de :)
Haftasonu İzmir'den gelen misafirimiz nedeniyle mutfağıma bir geri dönüş yaptım.
Yemek pişirdim, börek yaptım hatta bir de çilekli tart tecrübem bile oldu. Engin bu işten memnun kaldı tabii özellikle börek kısmından :) Çilekli tartın tarifi çok yakında ...
Bu böreği Engin'in annesi çok sıkça yapıyor, ben de kendisinden el aldım diyebiliriz .. Engin beğendi , bakalım siz beğenecek misiniz?
Çok pratik bir börek, acil misafirler için biçilmiş kaftan. Ayrıca dolapta durdukça daha da güzelleşiyormuş ama sanırım bu peynirlisi için geçerlidir ya da kıymalı dışında başka bir iç malzemesi için.. Ben dolapta durmuş pişmiş kıyma tadını pek sevmiyorum açıkçası...
Gelelim tarifimize,

Yaklaşık olarak 20-24 adet çıkıyor...

  • 3 adet yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 orta boy kurusoğan
  • ince kıyılmış maydanoz
  • tuz,karabiber, kırmızı biber
  • 1 kase sıvıyağ
  • 1 yumurtanın sarısı
  • çörek otu ya da susam

Öncelikle yemeklik doğranmış kuru soğanları 1 yemek kaşığı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edin. Baharatlarını ekleyin. Kıyma kavrulunca maydanozu ilave edip, ocağın altını kapatın.

Bir yufkayı tezgahınıza serin ve 8 adet eşit genişlikte uzun şeritler kesin.Şeritleri bir fırça yardımı ile iyice yağlayın. Şeritlerin uç kısmına bir kaşık harç koyup en alttan başlayarak bir sağa bir sola olmak üzere üçgen katlayarak şeritin sonuna kadar katlamaya devam edin.Sonuna geldiğinizde kat yerine biraz daha yağ sürün ve yağlanmış tepsiye dizin.Tüm yufkalar bitinceye kadar bu işlemi tatbik edin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu yada susam ile süsleyin.

Önceden 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

Bu börek peynir-maydanoz , ıspanak, sosis, patates vb iç malzemeler ile uygulanabilir...

Afiyetle,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails