13 Nisan 2010 Salı

YUFKASIZ ÇİFTLİK BÖREĞİ

çiftlik böreği


Hani şöyle içinde un bulunmayan, yerken yüzünüzde pişmanlık duygusu oluşmadan, rahatça bir dilimden fazla yiyebileceğiniz bir börek tarifiniz olsun ister miydiniz?
Google'da "unsuz yufkasız börek" diye yazdığımda karşıma çıktı bu tarif.

Nasıl olur, beğenir miyiz, düzgün dilimlenir mi diye endişelensem de sonucundan çok memnun kaldığımızı belirtmem lazım.

Dilimledikten sonra da fotoğrafını çekmek istemiştim ama kalmadı malesef :) Buna üzülmeli mi sevinmeli bilemedim. Evsahibi yanım sevin derken, blog yazarlığım tutup insan bir dilim içeri koymaz mı diye kendime kızmıyor değilim :)

Malzemeler :

  • 1/2 kg ıspanak
  • 4 adet haşlanmış patates (ortaboy)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr beyaz peynir
  • 3-4 çorba kaşığı galeta unu
  • tuz, karabiber
  • üzeri için 100 gr taze kaşar rendesi

Ispanakları yıkayıp sularını süzdürüyoruz. Orta irilikte kıyarak diriliklerini kaybedene kadar soteliyoruz. Ispanakların bıraktığı suyu tekrar süzüp bir tabağa alıyoruz. Haşladığımız patatesleri derin bir kaseye rendeliyoruz.Yumurta, zeytinyağı, beyaz peynir, tuz, karabiber ve kıydığımız ıspanakları ilave edip hepsini iyice karıştırıyoruz.

Bir borcamın dibini margarin ile iyice yağlayıp 3-4 yemek kaşığı galeta ununu tabanına serpiyoruz. Hazırladığımız harcı bunun üzerine döküp son olarak rendelenmiş kaşarı yayıyoruz.

180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, hafif ılıtıp servis ediyoruz.

Afiyetle, sağlıkla

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails