23 Aralık 2009 Çarşamba

HASTANE ODASI SÜSLEMELERİ & BEBEK ŞEKERLERİ

Demir'in doğumu ve partisinin hazırlıklarını daha önce de bahsettiğim gibi Eminönü'nden aldığımız malzemelerle yaptık. Odasını ve şekerlerini ben hazırladım. Açıkçası bu son derece keyif aldığım bir hazırlık süreci oldu. Daha önce de Naz'ın doğum odasını süslemiş ve yine hastane hazırlıklarını yapmıştım ancak buna ilave olarak Demir'in hazırlıklarında bu sefer bebek şekerlerini de ben hazırlamış oldum. Sevgimle bir gece saat 3'e kadar oturup kes, bağla, tak kaldır komutlarıyla tam 200 adet bu şekerlerden (aslında içlerinde draje çikolata var) hazırladık. Gerçi kaç tane kurdele yaptığımı hatırlamıyorum bile, ellerim artık otomatikman kurdele yapar durumda diyebilirim :)

Demir'in hastane kapısında leylek figürünü kullandık ve hazır olarak satın aldığımız harflerle ismini kocaman duyurduk dünyaya :) Bu kapı süsleme işini yapmak elinizde malzeme varsa son derece kolay aslında, neden o kadar yüksek maliyetler çıkartılıyor anlamış değilim.

hastane süsleme


Hastaneyi ziyarete gelenlere verilmek üzere beğendiğimiz iki modeli uyguladık. Bir tanesi mavi minik kovaların içine yerleştirdiğimiz mavi-beyaz bonbonlar oldu. Alışverişinden ortaya çıkma aşamasına kadar o kadar eğlendim ki bir 200 tane daha olsa yaparım.. Şu minik şeyler insana nasıl da mutluluk veriyor :)

bebek şekeri

Bu minik kovaları temin ettiğimiz ve bence odaya harika bir şıklık katan beyaz simli süs ağacının dallarına astık.

bebek şekeri

İkinci model ise üzerlerinde minik zıbınların olduğu bu minik mavi kutular oldu.Bunlar hem maliyet hem de yapım olarak diğerlerinden daha pratikler.

bebek şekeri

Bu kutuları da ağacımızın dibine yerleştirdim.

bebek şekeri


Hastane odasında bir şeker ağacı oluştu böylelikle. Konuklarımız da dalından topladılar :)

bebek şekeri


Bu bardakları da loğusa şerbeti için hazırladım.Hastanede şerbet ve meşrubat ikramı yaparken çok şık bir görüntü sağladı.



İnsana keyif veren ritüeller olduklarını düşünüyorum tüm bu hazırlıkların. Az önce Sevgimle konuşurken, "eee mevlüdü ne zaman yapıyoruz?" diye sordum, bayılıyorum parti hazırlıklarına :)


Şimdi gündemimde evimdeki yılbaşı hazırlıkları var...

Kendime bir şekilde meşguliyet yaratıyorum Engin'in de dediği gibi sanırım :) Eee boşuna mı adımız Yemekbahane... Maksat bahane yaratıp mutlu olmak, mutlu etmek değil mi?

Afiyetle,



12 yorum:

GÜLSÜM dedi ki...

harika olmuş çok güzel tasarımlar.........

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Gerçekten hem çok zevkli hemde çok şık olmuşlar.Maviş minik kovalar, küçük zıbınlı kutular çok güzel .İzmirde bulabilirmiyim diye düşündüm.İstanbul galiba bu konuda daha zengin.. Elinize sağlık.Sevgiler.Mine

LEZZETİKRAM dedi ki...

çok çok güzel ve çok çok şirin olmuşlar ,bir dahamı doğum yapsam ne :)
harika olmuşlar,eline sağlık
sevgiler

Yemekbahane dedi ki...

Teşekkür ediyorum arkadaşlar.
Mine'cim, İzmir'de bulabilir misin bilmiyorum ama muhakkak vardır bence. Bu konuda iş yapan yerlere belki danışabilirsin ya da tuhafiyecilerin, takıcıların mal aldığı bir yerler var mı onu araştırabilirsin.
Seda'cım, valla arkadaşlarım gibi konuştun şimdi, onlar da bana bak yine doğurucam diyor :) Doğurun canım ben hepinize yaparım :)
Sevgiler
Müge

Aygül dedi ki...

Hepsi çok şık olmuşlar.Bende bayılırım bebek hazırlıklarına.Öğrenmek istediğim simli dalları nereden aldınız?ellrinize sağlık

Müge Hüner dedi ki...

Adaş sen naptın yaaa!!

Baby shower da süperdi ama bu son iki yazı bitirdi beni :)

Yani hiç hamile kalasım yok ama özendiriyosun valla :)))))

Banada yaparsınız demi Yaso ile bunlardan ?
Allahım ne yüzsüzüm yarebbim:)

Yemekbahane dedi ki...

Aygül hanım merhaba,

Bir tanıdığımız daha önce edinmişti. Net bir fikrim yok nereden aldığına dair ancak sanırım bir organizasyon firmasından almıştı. Ama tam olarak öğrenirsem bilgi veririm büyük bir memnuniyetle.

Yemekbahane dedi ki...

Adaş şekerim, ne diyim valla ..Dedim ya hepinize yeterim :)
Hallederiz hiç merak etme :)

Öpüyorum..

saniyesultan dedi ki...

hepsi birbirinden şık olmuş..ellerinize sağlık....insanın doğum yapası geliyor...

Leyla dedi ki...

Müge Hanım Merhaba,

Allah herkese sizin kadar iyi bir arkadaş nasip etsin inşallah, kapı süslemelerinden, şekerlerine kadar herşeyde emeğiniz var, hepsi birbirinden güzel olmuş... İnsanın doğurası geliyor :)

Sevimli bebeğin de analı babalı huzurlu mutlu sağlıklı büyümesini temenni ederim.

Leyla

Öylesine Bir Blogcu'nun Hayatına Dair dedi ki...

merhabalar,
2 hafta sonra Allah kısmet ederse bebeğimize kavuşacağız. bende benzer bir şeker düzenlemesi yaptım ancak istediğim gibi dallar bulmakta halen zorlanıyorum. Sizin fotolarınızı görünce dalları nereden temin ettiğinizi öğrenmek istedim. daha önceki yorumda net bilginiz olmadığını belirtmişsiniz ama belki farklı bir bilgi gelmiştir diye sormak istedim. sevgiler...

Adsız dedi ki...

sinem harika olmus cok zevklisiniz ben bu simli ağactan temin etmek istiyorum yardımcı olurmusunuz...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails