O nedenle bu sayfada herşeyi bulundurmak, sizlerle paylaşmaktan keyif alıyorum.
Bunun dışında Yemekbahane'nin özel bir de kitlesi var ... Acemi şefler...
Davetlerini Yemekbahane'den aldığı tariflerle organize edenler, misafirlerini ağırlayanlar, akşam ne yapsam diye okuyanlar... Onları da uzun zamandır ihmal ettim sanki.. Bundan sonra daha sık yemek, salata ve tatlı alternatifleri koyacağım, söz veriyorum !
Bunu hemen ucundan telafi etmeye başlamak adına bugün iki adet zeytinyağlı / salata / meze konseptine uygun tarif yazmaya karar verdim...
Favayı seven çok kişiye rastlamadım henüz ... Ama ben çocukluğumdan beri çok severim. Kulakları çınlasın Şükran Yengem özellikle iftar sofralarında eksik etmezdi favayı... Hatta ben seviyorum diye yaptığını biliyorum :)
Yapımı çok kolay, doyurucu, besleyici ve sunumunu beğendiğim favanın tarifine gelince...
Malzemeler: (Resimdeki gibi büyük bir servisiniz olsun istiyorsanız, malzemeleri 2 katına çıkartabilirsiniz)
- 2 kase kuru bakla içi (bakliyat gibi paketlidir, marketlerde bakliyat reyonunda bulunur)
- 2 adet orta boy soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- tuz, 3-4 adet kesme şeker
- servis ederken limon - zeytinyağ karışımı, dereotu
Soğanları yemeklik olarak ince ince kıyıyoruz ve zeytinyağında kısık ateşte , soğanları yakmadan soteliyoruz.Soğanların rengi pembeleşince baklayı ekliyoruz ve üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde sıcak su ilave ediyoruz. Tuzunu ve şekerini de ekleyip, baklaların pişmesini bekliyoruz. Bu arada suyunu kontrol etmekte fayda var. (Çok sulu ya da çok kuru olmaması gerekiyor)
Bakla pişince , tencerede el blenderi ile iyice eziyoruz. Bu işlemi sıcakken yapmamız çok önemli.
Servis edeceğimiz kabı ya da benim gibi bir kalıba dökecekseniz onu, güzelce yağladıktan sonra karışımımızı döküyoruz ve buzdolabında 3-4 saat minimum bekletiyoruz.
Servis ederken zeytinyağı ve limon karışımı ile servis ediyoruz. Dereotu ile süsleyebilirsiniz.
KEREVİZ SALATASI
İşte bir vitamin kürü...
Benim en sevdiğim salata / mezelerden... Ve yapımı çok çok kolay ...
Malzemeler:
- 3-4 adet kereviz
- Yoğurt (sarımsaklı ve çok sulu olmaması gerekiyor)
- Süslemek için dereotu
- *** için arzu edilirse iri kıyılmış ceviziçi de konulabilir, çok yakışıyor [ ama Engin sevmiyor:( ]
Kerevizleri soyduktan sonra bir müddet limonlu suda bekletiyoruz.. (Bu kerevizin kararmasını engelliyor) Daha sonra rendenin iri tarafı ile rendeliyoruz. Tuz ilave edip, sarımsaklı yoğurdumuzla karıştırıyoruz. Dereotu ile süsleyip servis ediyoruz.
Bu tariflerimin muhakkak devamı gelecek...
Afiyetle kalın,
4 yorum:
Vallahi ben severim hatta bayılırım. Özellikle İzmirde balığın yanında olmazsa olmaz mezelerdendir. O yüzden bizim evdede her misafirimde baş köşeyi alır kendileri. Ellerine sağlık Mügecim.
canım ellerine sağlık her ikisi de nefis tariflerin hepsi ayrı lezzetli görunuyor. sevgilermle...
ilginc bir tarif mis fava ilk defa goruyorum.elinize saglik
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Yine ben Mügeciğim,
Gördüğün üzere çıkamadım sayfandan. Daha ziyaret edeceğim bir sürü blog var.Ama salatalar beni bağladı buraya.Yazmazsam olmazdı.Ellerine sağlık.İkiside çok güzeller.
Sevgiler*
Yorum Gönder