18 Eylül 2007 Salı

YE # 26 APERATIFLER ve MEZELER - BORANİ


Ispanağı sevmeyen , abartmadan söylemem gerekirse ıspanağa sadece pirinç oranı yüksek bir yemeğin içerisinde belki bir iki kaşık tahammül eden benim canım kocişimin bile dün akşam iftar soframızda üst üste birkaç sefer tabağına aldığı harika-hafif-lezzetli ve son derece de sağlıklı bir tarif ile karşınızdayım...


Bu ayki etkinliklerden Cafegusto'nun evsahipliğinde gerçekleşen Aparatifler ve Mezeler'e bu tarifimle katılmaya karar verdim...


Rejimdekiler, ıspanak sevenler , ıspanağı sevdirmek için çaba sarfedenler, misafiri gelenler, "evde ıspanak var ne yapsam?" diyenler ...
Buyrun Malzemeler:


  • 1 kg iyice yıkanmış ve ufak doğranmış ıspanak

  • 1 tane orta boy kuru soğan

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ

  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

  • yoğurt

  • birkaç diş (tercihinize göre ) sarımsak

Derin bir tencere kullanmanızı tavsiye ediyorum, zira ıspanaklar hacim kaybetmeden önce bir hayli yer kaplıyorlar...


Tenceremize yağı koyup , ufak yemeklik olarak doğradığımız soğanlarımızı kısık ateşte hafifçe kavuruyoruz.


İyice yıkadığımız ve doğradığımız ıspanakları soğanlara ilave edip, karıştırıyoruz.


Önemli not :Borani'nin püf noktası tencerenin kapağını hiç kapatmamaktır ! Ispanaklar önce kendi sularını salacaklar , sonra da tüm suyu çekecekler...


Tuzumuzu ilave edip ıspanakların suyu çekilene kadar kavuruyoruz.


Pişince soğumaya bırakıyoruz.


Sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz ve soğuyan kavrulmuş ıspanaklarımızla iyice karıştırıyoruz.


Borani servise hazır...


Afiyetle,


Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails