7 Eylül 2007 Cuma

FRANBUAZLI & BÖĞÜRTLENLİ MUFFIN




Terlik - şezlong yalan oldu :) Madem öyle ben de buralar kazan ben kepçe konsepti ile dolanıp duruyorum. Kitapçıları gezdim yeni dergiler aldım... Bakeshop'u sevgili Burcu'yu ziyaret edip mutfağımı ve kendimi sevindirdim...






Üstte gördüğünüz yeni dergilerimden sizlerle yeni yeni tarifleri zaman zaman paylaşıyor olacağım..Tıpkı bugün olduğu gibi...



Women's Weekly dergisi kolay uygulanabilir tarifleri ile çok sevdiğim bir seri gerçekten de...


En üstte gördüğünüz muffins serisinden bir tarif denedim geçen gün ve bizim lezzet eleştirmenleri (annem-teyzem ve duygu) tarafından 10 üzerinden tam puan alarak tarif defterine girmeyi başardı...


İşte malzemeler:



  • 2 cup (300 gr) kekun

  • 2/3 cup (150 gr) toz şeker

  • 2/3 cup (120 gr) damla çikolata

  • 1 yumurta (oda ısısında)

  • 3/4 cup (180 ml) buttermilk (süte bir miktar limon sıkıp bekletip elde edebilirsiniz)

  • 125 gr eritilmiş margarin yada tereyağ (ben hüner kullandım)

  • 1 tatlı kaşığı vanilya şurubu

  • franbuaz

  • böğürtlen

  • Dr Oetker vanilyalı dekor şekeri

Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Muffin kaplarınızı yağlayarak hazırlayın. Unu , şeker ve çikolatayı bir kasede karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta- yağ ve vanilya şurubunu hafifçe çırpıp diğer malzemelere ekleyip tahta kaşık ile tüm karışımı birbirine yedirin.Bir kaşık yardımı ile kek karışımını muffin kabınıza paylaştırın.Her muffinin üzerine böğürtlen ve franbuaz dizin. Yaklaşık 20 dk önceden ısıttığınız fırında pişirin. Soğuyunca üzerinde dekor şekeri serpip servis edin.


Afiyetle ,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails