6 Temmuz 2007 Cuma

PORSİYON DÜĞÜN PASTASI

Image Hosted by ImageShack.us


"O kadar yazdın, senin neden sesin sedan kesildi ?" diyenleriniz vardır belki de.. Haklısınız son bir haftadır bugün saat 17:30'da teslim etmem gereken 150 adet porsiyon düğün pastası siparişi ile uğraşıyordum.Bu benim aldığım ilk büyük siparişti; o nedenle alışverişi, imalatı derken bugün teslim ettiğimde anladım ne kadar yorulduğumu..Bugüne kadar doğum günleri ve özel günlerde eş dost arasında kendimce birşeyler yapmaya çalışırken yakın arkadaşlarımdan birisinin şirketinde benim yaptığım balkabaklı turtadan tadan bir çalışma arkadaşı beni arayıp, "ben senin yaptığın bir şeyi yedim ve çok beğendim...Abimin düğünü için bize 150 adet tek porsiyonluk pasta yapar mısın?" diyince mesuliyetin farkına vardım ... O nedenle çok titiz bir şekilde planladım ve organize oldum..1 haftadır bunların hazırlığı içerisindeydim..Neyse ki sonuç beni çok memnun etti..Umarım düğün sahipleri de mutlu olur ve pastaları beğenirler...


Image Hosted by ImageShack.us




Porsiyon pastalar için Emel Başdoğan'ın ıslak pandispanya tarifini kullandım. Çok rahat kesilen ve yoğun tadıyla çok lezzetli bir pandispanya elde ettim..Bundan sonra sık sık bu tarifi
kullanacağım.



  • 6 yumurta
  • 170 gr toz şeker
  • 110 gr un
  • 1/2 çay bardağı portakal suyu
  • 50 gr kakao

Yumurta sarısı ve beyazlarını ayırıp, yumurta aklarını şekerin yarısı ile kar gibi oluncaya ve bıçakla kesilebilecek kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz.

Şekerin geri kalanı ile yumurta sarılarını krema gibi oluncaya kadar çırpıp, portakal suyunu ilave edip kaşıkla karıştırıyoruz.

Kakao ve unu elekten geçirip, tüm malzemeleri biraraya getirip yumurta aklarını söndürmeden tahta bir kaşık ile hafifçe karıştırıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pandispanyamızı yaklaşık 25-30 dk kadar pişiriyoruz.

Arasına çikolatalı cremole kullandım. Cremole'nin içine bitter çikolata rendeledim ve tane antep fıstığı ekledim.

Üzerine her zamanki gibi çikolata ve kremadan elde ettiğim ganajı uyguladım.

Şeker hamuru ile son olarak kaplayıp, son bir haftadır tek tek yaptığım güller, yapraklar , şal gürünümü ve dore arjantin şekerleri ile süslemeyi tamamladım.


Image Hosted by ImageShack.us



İşte kutulanmış halde pastalar sahiiplerini bekliyor :)

Image Hosted by ImageShack.us


Herkese afiyetler olsun !!!!



Image Hosted by ImageShack.us

16 yorum:

Adsız dedi ki...

ya çikocum, bende resimler çıkmıyor ama nasil olacak. eminim süper olmuştur yaaa... ya moda terası sen bir arasana:))))) ben yer bulamadim cok afedersin:)))
çikommmmm

hayat dedi ki...

Müge'ciğim,pastalar harika görünüyor.Ne güzel de süslemişsin. Eminim çok da lezzetli olmuşlardır yiyenlere afiyetler olsun.Ellerine emğine sağlık.
Sevglerimle...

Hülya dedi ki...

İnanamıyorum o kadar pastayı tek başına mı yaptın?Hem de bu sıcaklarda.150 tane az değil hani.Ben bu kadarını yapamam diye düşünüyorum...Yürekten tebrikler sana.Her porsiyon için kaç cm.çalıştın?150 minik kek için kaç tane pandispanya pişirdin valla çok merak ettim...
Sevgiler...

Nukhet dedi ki...

Mugecim
Nasil altindan kalktin bu kadar pastanin. Bravo vallahi. Ellerine saglik canim cok siklar. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Sevgili Müge vallahi bravo demekten başka birşey demek yaraşmaz herhalde sana. Hemde 150 tane ve sıcakda. Ben bir kez porsiyon pasta yapmaya kalkışmıştım her birisi bir pasta yapmak kadar özen istiyor. Ellerine sağlık. Sevgiler.

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba arkadaşlar,

Ziyaretleriniz için çok çok teşekkür ediyorum. Emeğimi taktir etmeniz çok onur verici gerçekten.
Hülya'cım, yaklaşık 40x30 cm lik büyük tepside 7 sefer pandispanya pişirdim, verdiğim tariften 2,5 ölçü kadar olacak şekilde.Bir tepsiden 24 adet çıktı. Porsiyonların çapı yaklaşık 6-7 cm oldu. Gerçekten çok el oyalayıcı bir çalışma oldu ama emeğime değdi..Son aldığım haberlere göre pastalar çok beğenilmiş :))
Allahtan o gün İstanbul'a gündüz yağmur yağdı da sıcak beni pek vurmadı..Şans benden yanaydı anlayacağınız :)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Müge'ciğim emeğin ve sabrın için seni çok tebrik ediyorum. Harika hazırlamışsın tek kişilikleri.
Ellerine sağlık.

Zeynep B. dedi ki...

Valla emeğinizi takdir etmemek elde değil. Tek başına bu kadar işin altından kalkmak hiç kolay görünmüyor ama pastalar nefis görünüyor. Peki teslim edinceye dek pastaları nerede sakladınız ?

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Müge,
Blogunu sık sık ziyaret ediyorum ama yorum yazmamıştım ama bu sıcaklarda biz yumurta kırmak için mutfağa zor girerken senin bu pastalar pes dedirtiyor insana. Canı gönülden tebrik ederim, herbiri yemeye kıyılmayacak kadar özenli olmuş, inşallah emeklerinin karşılığını fazlası ile alıyorsundur.Ellerine sağlık, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ellerine,sabrına ve hayal gücüne sağlık..Muhteşemler ustammm ! Seni de bağlantılarıma ekledim.Sende bu çömeze link verirsen sevinirim.

Tuba dedi ki...

Muge'cigim, supersin valla. Sapka cikariyorum emegine. Sevgilerimle,

Hülya dedi ki...

Müge bir soru daha:)
Kutuları özel mi yaptırdın ve her bir kutu kaça?
Logo bastırmışsın.Bu kendi çalışman mı?
Sevgiler...

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Ellerinize sağlık. Pastalarınız çok güzel olmuş.
Arşiv ve kategori linkleriniz çalışmıyor. Bende mi sorun var, bloğunuzda mı?
Bilgi verirseniz sevinirim.
Sevgiler...

Figen Karavas dedi ki...

Müge ,
Tebrik ederim seni tek basına nasıl yapabildin boyle seri üretimi bravo, elleirne saglık, çok şık olmuslar , dugun sahibinin begenmeme gibi bir durumu soz konusu bile olamaz:)

Tekrar tebrike derim seni,
Sevgilerimle,
Figen

Yemekbahane dedi ki...

Sevgili Mutfak robotu, o gün dedim ya şansım yaver gitti diye kutularına koyup koyup yaptıkça balkonda biriktirdim pastaları.Eğer sıcak olsaydı klimaya başvuracaktım.

Sevgili Adaşım Müge, iyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum.

Sevgili Pastarda, hemen girip ziyaret edeceğim ben de seni meraklandım şimdi vallahi :)

Hülyacım, kutu konusunda üst komşum ambalajcı olduğu için sponsor oldu bana :)Özel yaptırıldığını biliyorum ancak malesef fiyatını bilmiyorum ama sanırım benim de bir sipariş vermem gerekecek, büyük pastalar için ideal bir boyu var.

Ebrucum, sitede bir problem vardı evet..Neyse sanırım düzeltebildim..

Herkese tekrar tekrar teşekkürler..

Sevgilerimle

nurten dedi ki...

ellerinize sağlık süper görünüyor size birşey sormak istiyorum bu pandispanya tarifini bende denemek isterim ama 24cm ve 26cm lik kalıplarım var yuvarlak olarak hangisinde denememi tavsiye edersiniz cevaplarsanız çok sevinirim yarın yapmayı düşünüyorumda bu aralar inanılmaz pastalara takmış durumdayım süper tarifleriniz var bayıldım.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails