29 Haziran 2007 Cuma

FRANBUAZLI ÇİKOLATA TOPLARI

Image Hosted by ImageShack.us


Afrika sıcakları herkesi vurduğu gibi blog camiasını da vurdu..Herkes tek tek tatillere çıkmaya, yazılara ara vermeye başladı... Aynı tarifler sayfalarda takılmaya başladı...Ben henüz İstanbul sınırlarında olduğum için elimden geldiğince sık updateler yapmaya çalışıyorum.. (Sanki üç ay iznim varmış gibi yazdım :) Alt tarafı iki kere bir hafta tatil yapıyoruz şurada :) ... )
Ben takiplere devam ediyorum kendi çapımda... Geçenlerde Burcu'nun sitesinde görüp beğendiğim bir lezzeti denedim geçtiğimiz haftasonu..Lise arkadaşımın evlilik sonrası evini ilk ziyaretimde hediyemin yanına bir de bu harika ikramları ekledim..Çok şık bir hediye alternatifi oldu gerçekten, hele de el emeği bir hediye olunca daha da göz doldurdu.

Çikolata toplarını yapma aşamasında ilk olarak çikolatalı truffları yaparken kullandığım tarifi kullandım...
Truff harcını hazırlamayı tamamladıktan ve soğuttuktan sonra avucumun içine bir miktar harç alıp ortasına franbuaz koyup yuvarladım.
Son olarak bitter çikolatayı benmari usulü eritip hazırladığım yuvarlakları iki kaşık yardımı ile çikolataya buladım ve yağlı kağıt üzerine dizip buzdolabına kaldırdım.

Harika tadı olan küçük ikramlarımız oldu...

3 yorum:

gülriz dedi ki...

Valla haklısın Müge. Blog camiasi Eylüle kadar yok gibi görünüyor :))) Ama biz bilgisayar başında mecburi mesaideyiz galiba. Ellerine sağlık, bu çikolatalar da çok güzel görünüyor. Sıcaklar yüzünden canım birşey istemiyor ama tatlı birşeyler görünce akan sular duruyor kesinlikle :) Sevgiler...

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

bende evde tıkılıp bir yere gidemeyenlerdenim
:):):):)
çikolata topları nefis görünüyor
ellerinize sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

Kızlarrr yeni bloğum açıldı.Hepinizin ziyaret ve yorumlarını bekliyorum.

www.pastarda.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails