3 Ekim 2006 Salı
KEDIDILLI HEDIYE
KEDIDILLI HEDIYE
Annem görmüş bir tv programında, hemen not almış sonra da uygulamış , bizim evlilik yıldönümümüz için ...
Canım anneemmmm!!!!!
Her neyse pastamıza dönelim biz...
Malzemeler :
30 tane kedidili bisküvi (pastanelerde savuer bisküvisi olarak da bilinir)
1 paket finger ya da petibör bisküvi
1 kg çilek ya da şeftali
2 paket hazır vanilyalı puding (evde kendiniz de muhallebi yapabilirsiniz)
5 kaşık margarin
1 paket krem şanti
süt
1 kırmızı kurdele :)
Efendim ... pastanızı kolay yapabilmek için kelepçeli kalıp kullanmanızı tavsiye ediyorum yoksa çok zor oluyor zaptetmesi bisküvileri ...
Önce kelepçeli kalıbınızın içine savuyer bisküvlerini (sanırım 15-17 adet falan alıcaktır max)çevreleyecek şekilde dizin , önüne arkasına dikkat, görüntü bozulmasın !!!
1 paket finger ya da petibörü ocakta erittiğiniz 2 yemek kaşığı (tepeleme) margarin ile robottan geçirip, kum gibi yapın.
Kalıpta duran kedidillerinin ortasına , kedidillerini iyice kenarlara iterek bastırarak yayın. 1/2 kg meyvayı (ne ile yapmak istediyseniz) robottan çekip püre haline getirin.Pudinginizi veya muhallebinizi pişirip, sıcakken 3 yemek kaşığı margarin ile 5 dk. mikserle çırpın.
En alttaki az önce yaydığınız bisküvi tabanının üzerine 1 kat savuyer dökün , meyve püresi gezdirin pudingten dökün..Bunu çerçevede duran bisküvilerin yüksekliğini yarılayana kadar tekrarlayın.
Kremşantinizi hazırlayın, tüm malzemenin üzerine dökün. Pastanızı kalan meyve ve arzu ederseniz benim gibi hindistan cevizi ile süsleyin.
1 gece buzdolabında pastanızı dinlendirin. Ertesi gün kelepçesini açıp kırmızı kurdelenizle süsleyin.
Özel günlerde sevdiklerinize verebileceğiniz güzel bir hediye değil mi ???
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Müge ciğim hayatımda gördüğüm en şahane görüntü ve en güzel lezetti şu senin kedidilli pasta.En kısa zamanda yapacağım .Telif hakkını vermek şartıyla dergide de tarifini yayınlayabiliriz.Ellerine sağlık arkadaşım.
Yorum Gönder