10 Ekim 2006 Salı

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVIZ

Portakallı Kereviz


Herkes sevmez kerevizi; genelde erkekler hele hiç yemezler. Bırak yemeyi kokusundan bile hoşlanmazlar. Ahh onun kokusu, benim en sevdiğim taze sebze kokularından biridir aslında.
Ben de kerevizle geç tanıştım esasen ama şimdi tokken bana bir şey yememi teklif edecek olsalar "O kadar tokum ki kereviz olsa yiyemem" desem yeridir :) Yani kerevizi çookkk severim.

Kerevizi sevmeyenlere bile sevdirecek bir tarifim var elimde ama önyargı varsa ona yapacak bir şeyim malesef ki yok !!

Hemen geçelim tarife, offf akşam olsa da gidip yesem ; şimdi buz gibi de olmuştur ...


  • 3-4 adet kereviz
  • 2 adet patates
  • 1 adet kurusoğan
  • 2-3 adet sıkmalık portakal
  • 2 adet kesme şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • Süslemek için kereviz yaprakları


Soğanları çok ufak şekilde yemeklik doğruyoruz. Kerevizleri soyup, yarım ay şeklinde dilimleyip bir müddet limonlu suda bekletiyoruz. Patatesleri de soyup aynı şekilde dilimleyerek hazırlıyoruz. Portakalların suyunu sıkıyoruz.



Tenceremize zeytinyağını koyup soğanları yumuşayıncaya kadar soteliyoruz. Daha sonra patates ve kerevizleri de ilave ederek üzerlerine sıkılmış portakal suyu, su, tuz ve şekeri ekleyip yaklaşık 30-40 dk kadar pişmeye bırakıyoruz.



Pişen yemeğimizi bir borcama aktarıp soğutuyoruz ve kereviz yaprağı ile süsleyerek soğuk servis ediyoruz.

Bu çok pratik hem de şık görünümlü lezzetli yemeğe bayılacaksınız. Özellikle davet sofralarınızda çok ilgi çekeceğine eminim....


Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails