16 Ekim 2006 Pazartesi

VISNELI CHEESECAKE

Cheesecake tarifini ilk kez denedim ama valla bence süper oldu hem görsel hem de tadı açısından...

Önce malzemeler...
Bisküvi:
1 paket finder bisküvi
125 gr margarin (eritilecek)
3 çorba kaşığı pudra şekeri

Beyaz Sos:
550 gr süzme yoğurt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı vanilyalı puding
3 yumurta

Vişne Sosu:
250 gr vişne (dondurulmuş da olur)
250 ml vişne suyu
2 tatlı kaşığı mısır nişastası

Birgün önceden hazırlamakta fayda var; çok daha rahat servis ediliyor ve daha lezzetli oluyor...
Bisküvi malzemelerini rondodan geçirip, tabanı margarinle yağlanmış kelepçeli kalıba döküp, iyice bastırın.

Beyaz sosun malzemelerini yumurtaları teker teker kırarak karıştırın ve kalıptaki bizküvinin üzerine dökün.

Isıtılmış fırında bir süre 200 derecede, sonra 180 derecede daha sonrada üzeri kızarana kadar 150 derecede pişirin. Fırından çıkınca soğumaya bırakıp daha sonra buzdolabında 1 gece bekletin.

Ertesi gün vişneli sosu hazırlayın.

Vişnesuyunu ufak bir tavada nişasta ile topaklanmadan karıştırarak pişirin.Rengi şeffaf oluncaya kadar pişirin daha sonra soğumaya bırakın; soğuturken arada bir karıştırmakta fayda var.

Vişnelerinizi bir gün önce hazırlamış olduğunuz kekin üzerine dizin ve soğuyan vişne sosunuzu vişnelerin üzerlerine dökün.Tekrar buzdolabında min 2-3 saat bekletin.

El oyalıyor gibi gelse de aslında hiç de öyle değil, sonucunu beğeneceksiniz eminim :)

Bu arada bunu çikolatalı yapmak da mümkün, vişne sosu yerine çikolata sosu hazırlayabilirsiniz !!!
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails