13 Nisan 2020 Pazartesi

SUFLE BÖREK




Kalan kurumuş yufkaları değerlendirmek için harika bir tarif..Üstelik de çok pratik.

Malzemeler:
  • 2 adet yufka
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 şişe soda
  • tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
  • Arasına istediğiniz bir malzeme (ben peynir ve maydanoz kullandım)
Yapılışı:
  1. 1 yumurtanın beyazı ve sarısını ayırıp, sarısını üzeri için farklı bir kasede bekletiyoruz.
  2. Kalan yumurta beyazına, diğer yumurta ve sıvıyağı katıp tuz ekleyerek karıştırıyoruz.
  3. Yufkaları rulo yapıp kesiyoruz. 
  4. Bir fırın kabını katı yağ ile yağlayarak hazırlıyoruz.
  5. Kestiğimiz yufkaların yarısını alt kata döşüyoruz.
  6. Üzerine yağlı yumurta karışımını eşit miktarda döküyoruz.
  7. Üzerine sodanın yarısını gezdirip iç malzememizi koyuyoruz.
  8. Kalan yufkaları malzemenin üzerine döşüyoruz.
  9. Kalan yumurta yağ karışımına kalan sodayı ekleyerek karıştırıp her yere eşit gelecek şekilde döküyoruz.
  10. Son olarak yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Selamlar blogunuzu takipteyim sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yazarsanız çok ama çok mutlu olurum :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails