19 Nisan 2020 Pazar

KAKAOLU MUZLU MİNİK KEKLER



Evde kalan muzları değerlendirirken yumuşacık bir kek yapmanın en pratik yolu.

Malzemeler:
  • 3 adet olgun muz
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı un (tepeleme)


Yapılışı:

  1. Muzları çatal yardımı ile eziyoruz.
  2. Ezdiğimiz muzlara yumurta, şeker ve yağı ekleyerek mikserle çırpıyoruz.
  3. Bir kapta tüm kuru malzemeleri karıştırıyoruz.
  4. Karıştırdığımız kuru malzemeleri elekten geçirip muzlu karışıma ekliyoruz.
  5. Bir kaşıkla tüm malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
  6. Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz. (Alt-üst/turbo yok)
  7. Muffin kalıplarımıza kek kağıtlarını yerleştirip kek karcımızdan kalıpların 3/4'üne gelecek kadar dolduruyoruz.
  8. 15-20 dk kadar pişiriyoruz. Kürdan ile içinin nemini kontrol ederek fırından alıyoruz.
Not: Benim bu şekilde 12 tane çıktı.Eğer muffin kalıbınız yoksa düz bir tepsi ya da fırın kabında da pişirebilirsiniz. Normal kek kalıbı tercih etmeyin çıkartırken parçalanabilir çünkü dokusu çok yumuşak .

Afiyetle, sağlıkla

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails