9 Nisan 2020 Perşembe

ÇITIR LAHMACUN



Şu Korona bize evde lahmacun da yaptırdı ya daha ne olsun.. İyi ki de yaptırdı ama.. Şahane bir lahmacun yedik..
Püf noktaları;
İnce açın, şekle takılmayın!
Fırını 15-20 dk önce ısıtmaya başlayın , 250 dereceye ancak ısınıyor..yüksek ateşte daha çıtır çıtır oluyor.
Tek tek pişirin, sırayla yiyin :)

Malzemeler: (6-7 adet büyük boy lahmacun için)

Hamuru:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 3-4 adet biber
  • Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Yapılışı:
  1. Hamuru yoğurup 30 dk dinlendiriyoruz.
  2. Bu sırada iç harç malzemelerini önce kabaca doğrayıp sonrasında bıçakla iyice eze eze ufaltıyoruz.
  3. Dinlenen hamuru bezelere ayırıp yemek tabağı büyüklüğünde ince şekilde açıyoruz.
  4. Fırın tepsisine hamuru alıyoruz.
  5. Harç malzemesini elimizi suyla ıslatarak hamurun üzerine yayıyoruz.
  6. Yüksek ısıdaki fırında kenarları kızarana kadar pişirip sıcakken servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails