24 Nisan 2020 Cuma

HASANPAŞA KÖFTE


Bugün Ramazan ayının ilk günü ve ilk güne bu yemek ile başlayalım dedim.
Bazen aynı şeyleri farkı yemek istersiniz. Hasanpaşa Köfte de öyle bir yemek.. Köfte püre kombinini tepside şık bir sunuma çeviriyor.


Malzemeler :
  • 200 gr dana köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Dilimlenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı salça, 1,5 çay bardağı su, 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile sos
  • tuz, karabiber
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı:
  1. Patatesleri soyup, bir kaç parçaya bölerek tuzlu suda haşlıyoruz. 
  2. Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, tuz ve karabiberi bir kapta yoğurarak yuvarlak köfteler hazırlıyoruz.
  3. Haşlanan patatesleri çatalla eziyoruz.
  4. Tereyağ, süt ve tuz ekleyerek püremizi hazırlıyoruz.
  5. Fırın kabına ya da tepsisine hazırladığımız köfte kadar dilimlenmiş domates yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine köfteleri yerleştiriyoruz.
  7. Bir sıkma torbası ya da kaşık yardımı ile köftelerin üstlerine püre koyuyoruz.
  8. Yemeğin sosunu salça,su ve zeytinyağını karıştırarak hazırlıyoruz.
  9. Tepsiye sosu döküp fırına veriyoruz.
  10. 200 derece fırında köftelerin rengi dönene kadar pişiriyoruz.
  11. Son 5 dk da çıkartıp üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyup tekrar fırına veriyoruz.
Bu yemeği pilav ve cacık ile servis edebilirsiniz.

Afiyetle, sağlıkla




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails