25 Aralık 2018 Salı

KÜTÜK PASTA - YILBAŞI PASTASI



Bu pastanın yapımında PelinChef'in tarifini uyguladım.


Malzemeler:

Kek için,

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1/4 su bardağı buğday nişastası
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı limon suyu
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
Arası ve üzeri için;
  • 1 paket krema
  • 3 paket kare bitter çikolata (80 grlık paketler)
  • Muz
  • 1 avuç fındık - Robottan çok inceltilmeden çekilecek
Süsleme;
  • 3 paket kare bitter çikolata
  • Pudra şekeri

Yapılışı:
  1. Öncelikle arasına ve üzerine süreceğimiz ganajı hazırlıyoruz. Kremayı bir tencereye alıp kaynatmadan iyice ısıtıyoruz. Ocaktan alıp içine 3 paket bitteri ufak parçalar halinde kırıp iyice eritiyoruz. Eriyen çikolatalı kremayı özleşince buzdolabına kaldırarak soğutuyoruz.
  2. Kek için yumurta sarılarını ve beyazlarını dikkatli bir şekilde iki ayrı kaba ayırıyoruz.
  3. Şekerin yarısını yumurta beyazları ile çırpıyoruz. Beyazlar iyice köpürünce limon suyunu ekliyoruz. 
  4. Bir kasede un, nişasta, kakao ve vanilyayı karıştırıyoruz.
  5. Yumurta sarılarını ayırdığımız diğer kapta ise yumurta sarısı ve şekerin kalan kısmını çırpıyoruz. Krema kıvamına gelince sıcak suyu yumurtayı pişirmemeye dikkat ederek, azar azar ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  6. Yumurta sarılarına bir araya getirdiğimiz toz malzemeleri de ekliyoruz. Karışım iyice katı olmuş oluyor.
  7. Bu karışıma yavaş yavaş kaşık kaşık yumurta akı ekliyoruz. Akları söndürmeden tüm yumurta beyazları bitene sarıların olduğu karışım akışkan olana kadar bu işlemi yapmaya devam ediyoruz.
  8. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek harcını eşit miktarda tepsiye döküyoruz.
  9. 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dk (fırına göre değişir) keki pişiriyoruz. Kekin kenarları yağlı kağıttan rahatça kurtulur duruma gelince pişmiş demektir.
  10. Bir mutfak havlusuna ters çevirip kekin üzerindeki kağıdı dikkatlice sıyırıyoruz.
  11. Havlu ile yavaşça rulo yapıp keki bu şekilde soğutuyoruz.
  12. Süsleme çikolataları yapmak için bir tencerenin dibine su kup üzerine suya temas etmeyecek şekilde bir kase yerleştirip 3 paket bitteri bu kaseye ufak ufak parçalar halinde koyuyoruz. Benmari şeklinde çikolatayı eritiyoruz. 
  13. Yağlı kağıt serilmiş bir minik tepsiye eriyen çikolatayı çok ince olmayacak şekilde döküp her yerine eşit şekilde yayıyoruz. Buzdolabında donduruyoruz.
  14. Soğuyan keki açıp arasına buzdolabında beklettiğimiz ganajdan sürüyoruz. Uç kısmına muz yerleştirip, her yerine fındık serptikten sonra çok sıkmadan bir rulo yapıp servis edeceğimiz tabağa alıyoruz.
  15. Üzerine kalan ganajı sürüp varsa çatlayan yerler kapatıyoruz.
  16. Buzdolabında bekleyen çikolaların kağıdını gelişigüzel katlayarak çikolatarı kırıyoruz. 
  17. Pastanın üzerine kırık çikolataları dizip, pudraşekeri serperek servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails