Bu pastanın yapımında PelinChef'in tarifini uyguladım.
Malzemeler:
Kek için,
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1/4 su bardağı buğday nişastası
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay kaşığı limon suyu
- 1/2 çay bardağı sıcak su
Arası ve üzeri için;
- 1 paket krema
- 3 paket kare bitter çikolata (80 grlık paketler)
- Muz
- 1 avuç fındık - Robottan çok inceltilmeden çekilecek
Süsleme;
- 3 paket kare bitter çikolata
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Öncelikle arasına ve üzerine süreceğimiz ganajı hazırlıyoruz. Kremayı bir tencereye alıp kaynatmadan iyice ısıtıyoruz. Ocaktan alıp içine 3 paket bitteri ufak parçalar halinde kırıp iyice eritiyoruz. Eriyen çikolatalı kremayı özleşince buzdolabına kaldırarak soğutuyoruz.
- Kek için yumurta sarılarını ve beyazlarını dikkatli bir şekilde iki ayrı kaba ayırıyoruz.
- Şekerin yarısını yumurta beyazları ile çırpıyoruz. Beyazlar iyice köpürünce limon suyunu ekliyoruz.
- Bir kasede un, nişasta, kakao ve vanilyayı karıştırıyoruz.
- Yumurta sarılarını ayırdığımız diğer kapta ise yumurta sarısı ve şekerin kalan kısmını çırpıyoruz. Krema kıvamına gelince sıcak suyu yumurtayı pişirmemeye dikkat ederek, azar azar ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Yumurta sarılarına bir araya getirdiğimiz toz malzemeleri de ekliyoruz. Karışım iyice katı olmuş oluyor.
- Bu karışıma yavaş yavaş kaşık kaşık yumurta akı ekliyoruz. Akları söndürmeden tüm yumurta beyazları bitene sarıların olduğu karışım akışkan olana kadar bu işlemi yapmaya devam ediyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek harcını eşit miktarda tepsiye döküyoruz.
- 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dk (fırına göre değişir) keki pişiriyoruz. Kekin kenarları yağlı kağıttan rahatça kurtulur duruma gelince pişmiş demektir.
- Bir mutfak havlusuna ters çevirip kekin üzerindeki kağıdı dikkatlice sıyırıyoruz.
- Havlu ile yavaşça rulo yapıp keki bu şekilde soğutuyoruz.
- Süsleme çikolataları yapmak için bir tencerenin dibine su kup üzerine suya temas etmeyecek şekilde bir kase yerleştirip 3 paket bitteri bu kaseye ufak ufak parçalar halinde koyuyoruz. Benmari şeklinde çikolatayı eritiyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş bir minik tepsiye eriyen çikolatayı çok ince olmayacak şekilde döküp her yerine eşit şekilde yayıyoruz. Buzdolabında donduruyoruz.
- Soğuyan keki açıp arasına buzdolabında beklettiğimiz ganajdan sürüyoruz. Uç kısmına muz yerleştirip, her yerine fındık serptikten sonra çok sıkmadan bir rulo yapıp servis edeceğimiz tabağa alıyoruz.
- Üzerine kalan ganajı sürüp varsa çatlayan yerler kapatıyoruz.
- Buzdolabında bekleyen çikolaların kağıdını gelişigüzel katlayarak çikolatarı kırıyoruz.
- Pastanın üzerine kırık çikolataları dizip, pudraşekeri serperek servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder