Tamam İstanbul'dayız , her şey elimizin altında.. Yok öyle değil aslında biz öyle sanıyoruz. Bazı şeyler var ki İstanbul'a hiç gelmiyor ya da gelse de en "organik" sıfatıyla ederinin 5 katına almak durumunda kalıyoruz bu zavallı şehirde yaşayanlar olarak, tıpkı bu börülce gibi.
Manisalıyım ben.. Manisa'da bir börülce alındığında onu fasülye sanmazsanız. İnceciktir, uzundur.. Börülcenin kendince bir tadı vardır.. Damağım gıdıklandı şimdi bak :) Neyse madur İstanbullular olarak biz suretiyle idare ede duralım, size bugün en sevdiğim Ege yemeklerinden daha doğrusu salatalarından birini anlatayım. Yine Müge'ye denk bir şey, yap ye modunda :)
Malzemeler:
- 1/2 kg taze börülce
- 1 limon
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 dilim bayat ekmek
- Tuz
Yapılışı:
- Börülceleri bire yada ikiye bölüp tuz eklediğimiz suda haşlıyoruz.
- Dişe gelir şekilde haşlamanızı öneririm fazla haşlarsanız kefiysiz olabilir.
- Mutfak robotunda bayat ekmek, dövülmüş sarımsak, ölçünün yarısı kadar zeytinyağı ve tuzu çekerek tarator sos hazırlıyoruz.
- Haşladığımız börülcelerin üzerine tarator sosumuzu yayıp kalan zeytinyağını börülcelerin üzerine gezdiriyoruz. Ilık ya da soğuk şekilde servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder