9 Ağustos 2018 Perşembe

KARABUĞDAY PİLAVI


Protein bakımından zenginliğini duyduduğumdan beri karabuğday sıkça tüketiyorum. Daha önce kremalı denemiştim, nispeten daha yaplı (dolayısıyla lezzetli) bir tarifti.. Bu sefer sağlığı kalori ile de buluşturmaya çalışınca ortaya bambaşka güzel bir lezzet çıktı.




Malzemeler:
  • 2 su bardağı karabuğday (Greçka)
  • 250 gr mantar
  • 2 adet kırmızı kambo biber
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • Tuz, karabiber, nane ve tarçın
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Su

Yapılışı:
  1. Mantarları yıkayıp dilimleyerek hazırlıyoruz.
  2. Biberler doğruyoruz.
  3. Bir tencereye zeytinyağını koyup önce biberleri soteliyoruz. Buna dolmalık fıstıkları da ekleyerek bir süre beraber pişiriyoruz. 
  4. Sonrasında mantarları ekleyerek suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Mantarlar da ufalınca karabuğdayı ekliyoruz.
  6. 4 su bardağı su (karabuğday ölçüsü 1'e 2 şeklindedir) ekleyerek, tuz, karabiber, nane ve biraz tarçın ile tatlandırıyoruz.
  7. Suyunu çekene kadar pişirip bir süre demlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla


Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails