Ne saçma bir fotoğraf :( Ama iftardan hemen önce yapılınca tepside çekilen fotoğraftan ne bekliyoruz? Hiç :(
Daha önce unsuz pırasa böreği paylaşmıştım sizinle, bugün de kabak geldi.. Sağlıklı beslenen, diyet yapanlar için de harika üstelik.. Ama diyet yapmıyorsanız dahi deneyin derim.
Malzemeler:
- 3 tane büyük boy kabak
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
- 1/2 demet dereotu
- 200 gr beyazpeynir
- 3 adet iri boy yumurta
- tuz, karabiber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı:
- Kabakları soyup rendeliyoruz. Suyunu sıkıyoruz.
- Derin bir kasede rendelediğimiz kabakların içine rendelenmiş kuru soğan, ince doğranmış nane,maydanoz,dereotu, yumurta, ufalanmış peynir, zeytinyağ ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Büyük boy fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.
- Elimizle heryere eşit olacak şekilde hazırladığımız harcı tepsiye yayıyoruz.
- Önce 180 derecede yarım saate yakın pişiriyoruz. Son 10 dk da 200 derece yapıp üzerinin iyice kızarmasını sağlıyoruz.
- Sıcak ya da soğuk nasıl seviyorsanız dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder