Bu salatanın tarifini, geçenlerde misafirlerimin olacağı bir cumartesi günü sabah kahvaltı ederken televizyonda izledim. Aslında herşeyim hazırdı. Ama tarif o kadar pratikti ki hadi bunu da yapayım dedim ve kalktım uyguladım. Evde tüm malzemelerin oluşu da tabii yapabilmemin en büyük destekçisi oldu diyebiliriz...
"Balkabağın da mı vardı?" diye soranlarınız var belki de.. O gün bunu anlattığımda misafirlerim sordu çünkü :) Evet , çocukların çorbalarına katarım diye dilim dilim buzlukta tuttuğum kabaklar vardı, işime yaradılar.
Malzemeler :
- 4-5 dilim balkabağı
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 4-5 sap taze soğan
- İnce kıyılmış 1 avuç maydanoz
- 1-2 avuç iri kıyılmış ceviziçi
- 10-12 adet doğranmış kuru kayısı
- 1 adet limon
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- tuz
- Balkabaklarını küp küp doğrayıp yağlı kağıt serilmiş 200 derece fırına verip yaklaşık 20 dk kadar pişiriyoruz. (Altları daha çabuk pişebiliyor, kontrollü olalım)
- Yeşil mercimekleri yıkayıp bir tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su koyup ocağa koyalım. Bir taşım kaynatıp suyunu süzelim. Böylece karasını almış oluyoruz.
- Mercimeklerin üzerine tekrar su koyup bu sefer çiğneme diriliğine gelene kadar haşlayalım. Çok lapa olmamasına dikkat edelim.
- Mercimekler ve kabaklar pişince bir derin karıştırma kasesinde tüm diğer malzemelerle harmanlayarak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder