14 Mayıs 2018 Pazartesi

ÇİLEKLİ MAGNOLIA PUDİNG




Daha önce oreolu ve muzlu magnolia tarifi paylaşmıştım sizlerle.. Çilek mevsimi gelince bir başka tarifle bu sefer farklı bir denemem oldu. Bu tarifi kuzenim Nilay'dan aldım, denemiş beğenmiş .. Biz de oldukça beğendik ve sanırım bundan sonra temel magnolia tarifimiz bu olacak..

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 kg süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 ufak paket bebe bisküvisi
  • 1/2 kg çilek

Yapılışı:
  1. Derin bir kapta un, şeker, nişasta, süt, vanilya ve yumurtayı bir tel çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz.
  2. Çırptığımız bu karışımı bir tel süzgeçten süzerek tencereye aktarıyoruz.
  3. Orta hararetteki ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Pişen muhallebiyi mikserle 3-4 dakika kadar düşük hızda çırparak hem soğutup hem de kabuklanmamasını sağlıyoruz.
  5. Daha sonra muhallebiye, labne ve kremayı da ekleyerek 2-3 dk kadar daha çırpıyoruz.
  6. Çilekleri yıkayıp doğruyoruz.
  7. Servis edeceğimiz tabağın kenarlarına çilekleri bir sıra diziyoruz. Kabın ortasından başlayarak muhallebiden döküyoruz. 2-3 kepçe döktükten sonra elimizle ufaladığımız bebe bisküvilerini gezdiriyoruz. Yine muhallebi döküyoruz. Bu sefer biraz çilek gezdiyoruz. Bu şekilde muhallebi tamamlanana kadar yapıyoruz. En üste bebe bisküvisi ya da çilek arzuya göre nasıl isterseniz dizebilirsiniz.
  8. Soğutup servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla


Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails