1 Haziran 2013 Cumartesi

BİR ÇAY DAVETİ MENÜSÜ VE KURU DOMATESLİ RUŞEYMLİ EKMEK

Çay Daveti

Salata ağırlıklı çay sofralarını aslında daha çok tercih ediyorum, hem daha doyurucu oluyor, hem de daha sağlıklı. Gelen konuklarımın da bu hoşuna gidiyor aslında, öğle saatine denk gelen bu buluşmalarda doyurucu bir sofra kurmuş oluyorum. Salataların yanına ya bir börek ya da ekmek ikram ediyorum. Bu sefer çay daveti menümüzde kısır, kuru börülce salatası, kereviz salatası ve kuru domatesli ekmek vardı.

Kuru Domatesli Örgü Ekmek

Kuru domatesli ekmeği ise yine makinada mayalayıp fırında pişirdim. Baget şeklide pişirdiğim ekmeği dilimleyerek servis ettim.
Aynı ölçülerle direk ekmek makinanızda da pişirme yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı ruşeym
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 1/4 su bardağı ılık su
  • 1 kase dilimlenmiş kuru domates
Yapılışı: 
  1. Kuru domates dışında kalan malzemeleri varsa ekmek makinasında yoksa elimizle yoğurup 1,5 saat ılık bir ortamda mayalandırıyoruz. (elimizle yoğurduysak üzerini bir bezle örtmemiz gerekir)
  2. Fırınımızı 160 derecede ısıtıp, tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
  3. Mayalanan hamurumuzu elimizle dikdörtgen şekilde açarak (elimizi hafifçe sıvıyağla yağlarsak daha rahat çekiştirebiliriz) ortasına kuru domatesleri koyup rulo yapıyoruz. Tepsi boyunda ekmeğimizi şekillendirip fırında pişmeye bırakıyoruz.
  4. Üzeri kızarana kadar pişirip fırından aldıktan sonra bir müddet içini çekmesini bekliyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails