21 Nisan 2013 Pazar

BİBERLİ MİNİ EKMEKLER

Biberli Minik Ekmekler

Şu sıralar çay daveti menülerinde ekmek pişirme modundayım. Genellikle ağır hamur işlerinden uzak durmaya çalıştığım için, hazırladığım salata ve sebze garnitürlerin yanında ekmek tüketmek hem doyurucu oluyor hem de konuklarımın çok hoşuna gidiyor. Bu minik ekmekleri de önce ekmek makinamda mayaladım sonra da muffin kalıplarında fırına vererek pişirdim. 

Malzemeler:
  • 3 su bardağı kepekli un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant (kuru) maya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (ben acı kullandım)
  • Muffin kalıpları yağlamak için tereyağ
Yapılışı :
  1. Ekmek makinası kullanacaksanız hamur mayalama modunda çalıştırmak üzere makinanın haznesine salça ve tereyağ dışında kalan tüm malzemeyi koyup hamurun yoğurulması ve mayalanmasını sağlıyoruz. Eğer makina kullanmayacaksan derin bir kapta tüm malzemeyi yoğurup üzerini nemli bir bezle örterek ılık bir ortamda yaklaşık 1,5 saat kadar mayalandıralım.
  2. Muffin kalıplarını tereyağ ile yağlayıp hazırlıyoruz.
  3. Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
  4. Mayalanan hamurumuzu un serpilmiş tezgaha alıp elimizle kenarlardan çekiştirerek açıyoruz. Hamurun içine biraz zeytinyağ ile incelttiğimiz salçayı bir fırça yardımı ile sürüp hamurumuzu çok yormadan kısa bir süre yoğuruyoruz. Hamurunuz cıvıklaşabilir, un ilave etmeyin!
  5. Hamurdan koparttığımız parçaları muffin haznelerine yerleştiriyoruz.
  6. Kalıpta 20 dk kadar mayalandırıp ısıttığımız fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails