IGLO ile pratik bir lezzet ..
İglo'nun ve Sevgili Tijen'in davetlisi olarak katıldığım workshop sonrası evimize gönderilen İglo lezzetleri ile haşır neşir yaşama sürecimiz son sürat devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta iki sefer evde karides güveç şenliği yaptık. İlk yapışımda tek kişilik ufak boy güveçte kendime kadar yapmıştım. Malum Engin herşeyi yemez diye :) Ama ekmeğini güvecimin içinden çıkarmayınca anladım karides güveç Engin'in de kalbini çalmış meğer :)
Yılbaşının hemen ertesinde kurduğumuz balık sofrasında bu sefer büyük boy güveçte pişirdim. Hem Engin hem de diğer konuklarım bana bana yediler...
İglo'nun sağlıklı ve lezzetli Gurme Karides paketi ile yaklaşık 6 kişilik karides güveç yapabilirsiniz. (Daha az kişi için hazırlayacaksanız, malzemelerin miktarlarını azaltmanız yeterli olacaktır.)
Malzemeler:
- 1 paket İglo Gurme Karides
- 5 adet yeşil biber (çarliston biber de kullanabilirsiniz)
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
- çay kaşığının ucu ile kırmızı pul biber
- tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- rendelenmiş kaşar peynir
- su
Yapılışı:
- Biberleri ufak ufak doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayarak hazırlıyoruz. Karidesleri iki ya da üç parçaya bölüyoruz. (İglo'nun karidesleri büyük olduğu için ben bölmeyi tercih ettim, arzu etmezseniz bütün olarak da kullanabilirsiniz.)
- Tavamıza tereyağını koyup karidesleri sotelemeye bırakıyoruz. Yaklaşık 3-4 dk kadar sotelenen karideslere biberleri ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz. Biberler yumuşayınca domatesleri ekliyoruz.
- Sotelenen sebzelere salçaları da koyduktan sonra bir miktar su ile kıvamını açıyoruz. Baharatını da ilave ederek tüm malzemeler birarada 1-2 dk kadar kaynatıyoruz.
- Hazırladığımız soteyi güveç kabımıza alıyoruz ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiyoruz.
- Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında kaşar peynir eriyinceye kadar tutup servis ediyoruz.
Not: Misafirleriniz olduğunda kaşar peyniri serpmeden soteyi önceden hazırlayabilir, misafileriniz geldiğinde fırına vererek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyetle & sağlıkla,
8 yorum:
harika olmuş bende sık sık iglo karidesle yapıyorum bunu
ellerine sağlık
Mügeciğim sana ve oğluşuna yarasın afiyet olsun ellerine sağlık sevgiler..
İddia ediyorum ki bu tarif ile karides sevmeyen herkes sevebilir.
Çok güzel ve vazgeçemeyeceğim bir tarif. Tabi fosfatsız İglo Gurme Karides ile:)))
Ellerine sağlık Mügecim
Yarasın bebişine
Sevgiler
Denizden babası çıksa yiyecek olan ben, buna bayılırım tüm deniz ürünlerinin bir pıt üstünde..Mügem ellerine sağlık canım..
Eşim çok sever ara ara bende yaparım
sevgiler
Müge'cim afiyet olsun karides güveci bende severim ama kızım nedense pek hoşlanmıyor..belki ilerde sever o da..
ellerine sağlık canım
sevgiler
Deniz ürünlerini severim ama malum ülkemizde balığın çeşitleri daha çok tüketiliyor.Ama yazın İngilterede karidesin o kadar çok tüketildiğini bizdeki poşet poşet kızartmak için hazır olan patatesler gibi büyük boy pakette karidesleri görünce ve de baya bir tadınca lezzeti çok hoşuam gitti.Hatta İngiliz arkadaşım börek yaptı ondan başka karışımlarla nefisti.Bende bir ara denemeliyim..
Ellerinize sağlık tadının enfes olduğuna kesinlikle eminim,olsa da yesek cidden:)
yumyum yummmm ağzım sulandı bayılırım güveçte karidese ! ama evde yapılabileceği hiç aklıma gelmemişti en kısa zamanda yapmak istiyorum Müge'cim teşekkürler paylaştığın için ;)
Yorum Gönder