10 Ocak 2011 Pazartesi

ELMALI HALKA KURABİYE

Elmalı Halkalar


Kızartarak yapılan kurabiye...
Elma, ceviz, tarçın ve şeker birarada müthiş bir uyum yaratıyor. Bunu daha önceki kurabiye ve turta uygulamalarımda da kullanmıştım.Yine bir kurabiyede kullandım ama bu kurabiye fırında pişmiyor, yağda kızartılıyor.Belki gözünüzde canlanmayacak ama emin olun tadı son derece lezzetli oluyor ve yapımı da pratik.

Malzemeler:

  • 60 gr. margarin
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet elma rendesi
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviziçi
  • 1 çay kaşığının ucu ile tarçın
  • 4 su bardağı un *
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri

Önemli not: Elmanın büyüklüğü ve sululuğuna göre un miktarı değişken olabiliyor. O nedenle tüm unu bir anda koymamanızı 2 su bardağı sonrasında aldığı kadar şeklinde eklemenizi öneririm. Hamurunuzun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olması gerekiyor.


Yapılışı:

  • Margarin, yumurta, pudraşekeri, elma rendesi, ceviziçi, tarçın ve aldığı kadar un ile ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurdan parçalar kopartıp rulo yaparak halka şekli veriyoruz.
  • Tavamızda sıvıyağını kızdırıp hazırladığımız halkaları kızartıyoruz.
  • Kızarttığımız halkaların bir peçetede yağını alıp üzerlerine pudra şekeri serperek servis edeceğimiz tabağa aktarıyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails