14 Ocak 2011 Cuma

KIYMALI BAMYA YEMEĞİ

Kıymalı Bamya Yemeği



Yazın buzluğa atılan sebzeleri tüketmeye devam ediyoruz.Kıymalı bamya ise etli sebze yemeği tüketmek için iyi bir vesile oldu benim için. Yine yaz sonu hazırladığımız domates sosları ile yazdan kalma bir lezzet oldu desek yeridir.

Malzemeler:

  • 1/2 kg bamya
  • 100 gr kıyma (yağsız dana kıyma)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı domates sosu (yoksa doğranmış domates de kullanılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • tuz, karabiber
  • limon suyu
  • Sıvıyağ (ben mısırözü kullanıyorum)

Yapılışı:

  • Soğanımızı soyup ufak ufak yemeklik doğruyoruz.
  • Tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup, kıymayı kavurmaya başlıyoruz. Kıyma renk değiştirince soğanları da ilave ederek beraberce kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçaları ve domates sosunu ilave edip bir müddet beraber pişiriyoruz.
  • Ayıklanmış ve yıkanmış bamyaları ilave edip, 1-2 damla limon suyu sıkıyoruz. Baharatlarını ekliyoruz.
  • Sıcak su ilave (yaklaşık 1 su bardağı) ederek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails