2 Kasım 2009 Pazartesi

2 FILM.. 2 KADIN..

Bugün konumuz yemek değil. Sinema..Biliyorsunuz artık,evdeyken mutfakta vakit geçirmediğim zaman büyük bir olasılıkla film seyrediyorum.Haftada min 2-3 film seyreden biri olarak size son seyrettiğim filmlerden birini hararetle tavsiye etmeden geçemeyeceğim. Bu filmi tavsiye ederken biraz geçmişe de gidip, başka bir filme de atıfta bulunmak istiyorum. Bu iki filmin ortak noktası var. Her iki film de gerçek birer hayat hikayesinden alıntı. Her iki filmin de kahramanı kadın. Güçlü ve sofistike kadınlar. Fark yaratan, yarattıkları farkla kendilerinden söz ettiren kadınlar. Önce geçmişe gidelim.


Sissi...



Avusturya Macaristan Kraliçesi Elizabeth'in nam-ı diğer SİSSİ'nin hayatını konu alan film 3 seri olarak seyredilebilir. TRT'nin arşivlerinde bulunan bu görülmeye değer hayat hikayesinde güzelliği, sevecenliği ve farklı kişiliği ile bir kadının, koca bir krallığın akibetinde nasıl bir rol oynadığını görmek mümkün. O dönemi tüm büyüsü ile yaşayıp, Romy Schneider'in olağanüstü güzelliğini seyredebilirsiniz.





COCO AVANT CHANEL ...Chanel'den Önce Coco..

Moda'nın dev ismi Chanel'in nasıl Chanel olduğu muhteşem bir filmle anlatılmış.. Bir kadın olarak, o dönemin kadınının çabasını, azmini, sevgisini, tutkularını ve başarısını soluksuz izledim diyebilirim. Eğer Chanel markasını bir nebze tanıyorsanız, filmin içinde Chanel çizgisinin nasıl oluştuğunu çok net gözlemleyebiliyorsunuz. Filmin son sahnesi ise hala yazarken bile tüylerimi diken diken edecek nitelikte. Başarının resmedilişi.. Chanel'in Chanel oluşu...

Bu iki kadını tanımak isterdim ...

Bu arada Yemekbahane 3 yaşını doldurdu..Hepinize Yemekbahane'ye kattıklarınız için teşekkür ediyorum. Gönlümün, gözümün aynası Yemekbahane ile nice mutlu senelere :)

Afiyetle,

2 yorum:

Pastanı Seç dedi ki...

neler yapıyon şekerim böyle buralardan alıyom havadisleri.aramıyon kızıyooomm:(
bye

Ordanburdanhayattan dedi ki...

harika 2 öneri cidden merak ettim. özellikle Chanelin hikayesi zaten Audrey Taotou yu bayılırım. ne guzel film izlemek bizim için zor oğluşdan vakit kalmıyor ki.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails