28 Ekim 2009 Çarşamba

VENI.. VIDI ... VICI DİYEMEDİK :)

Dubai yolcuları döndü :) Ama başlıkta da yazdığım gibi ünlü söz "geldik, gördük, yendik" üçlemesini gerçekleştiremeden... LG'nin düzenlediği yemek yarışmasının Türkiye etabında ilk dörde giren grup olarak Dubai'ye giderken hakikaten umutluydum.Ama herşey umduğunuz gibi gitmiyor her zaman değil mi?
Dubai'den döndüğümde aklımda şu üç şey vardı..
1-Daha çok soru sor, iyice öğren !
2-Hayatta her zaman kurallar başrolde değildir !
3-Eğlenceli bir tecrübeydi!

Yemek yarışmasından bahsetmeyeceğim sizlere.. Çünkü yarışma , kuralları olan, bir düzeni olan, eşit şartların ve ve adil kararların geçerli olması gerektiği, oyun oynamanın resmi tabiridir bana göre. İyi ya da kötü bir şartı şurtu vardır. Sonunda öğrenmezsin ne yapman gerektiğini, başında bilirsin.

Size yemek yapma kaosundan bahsedeyim :)

Kaos'tan öncesine bakalım biraz..

Türkiye'de gerçekleşen kusursuz organizasyon sonrasında kafandaki sorular, aldığın cevaplarla örtüşür. Aldığın yanıtlardan tatmin olmuşsundur.Senin için söylenen kurallar geçerlidir.
İyi bir organizatörle (Gönenç, bu sensin) işlerin tıkır tıkır ilerler. Alanda sözleştiğin saatte buluşursun. Uçağına binersin, güle oynaya, seyrettiğin film bitmeden, kahkahaların kursağında kalarak Dubai'ye inersin. Kocaaammaannn odanda yatar uyursun, sözleştiğin saatte aşağıya inersin, grubunla buluşursun.

Hahhh işte kaos geliyor.. Geldi bile :)

Kaos gelir, seni programın 3. belki bilemedin 4. dilimini öne almış bir şekilde önce markete götürür. Ne pişirecekseniz malzemenizi alın der. Hmmmm sorular, sorular, sorular .. Neden soruyorum bu kadar soruyu? Programda yazmıyor muydu ?? Gönençççç ?? Bunu neden? Şunu neden? Bunu da? O olmazsa yoksa ?... gibi sorularla şişirirsin zavallı Gönenç'in kafasını.. Sen Gönenç'e sorarsın.. Gönenç kaos'a :=) Kaos'un cevabı.. Ne pişirecekseniz malzemesini alın...

Pişirilecek belli, pişirecekler de belli. Türkiye'den gelen nadide malzemeler cepte. Eksikleri tamamlayalım. 45 dk vaktiniz var.. Haydaaa alın verin ekonomiye can verin modu..

Aldınız mı ? Aldık.. Kaos der ki binin minibüse.. Mini mini minibüs..Bir ultra minibüse kaç kişi biner yarışmasıysa evet kazandık :)

Otele varınca kaos inin der, yol gösterir..Kocamaaann bir balo salonu. Ucunda 5 bayrak..Türkiye, İran, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri. Altında 10 masa.Her masada bir LG SOLAR DOM Fırın..

Kurallarda vardı, ocak kullanmak yok diye.Neyse fırında pişecek herşey. Peki biz nerede yıkayacağız, paklayacağız aldıklarımızı.. Kural 2 derki Hijyenik olun, yoksa puan kırılır :)

Merak ettik sorduk Gönenç'e, nerde yıkayacağız ? Gönenç, kaos'a sordu.. Mutfakta yıkayın getirin dediler.Girdik mutfağa.Kocaamaann otel mutfağı.. Ahaaa o ne? Diğer gruplar bir sürü çanta ile gelmiş.. Onlar ne yaaa??? Hani burada bulamayacağınız bir şeyler varsa, ülkeden getirmek istediğiniz , getirin demişlerdi ya, onlar herhalde diyor içses.. Ama yine de şüpheli diğer yandan da... O çantalar açılınca , gözler de açıldı bizim faltaşı gibi.. Tabak çıkıyor, bıçak çıkıyor, o çıkıyor , bu çıkıyor.. Gönenççç ??? Bu neeeee???

Kaos'a gidip soruyor Gönenç? İstemişler getirmişler canım, önemi yok diyor kaos .. Sakinleşiyoruz..Mutfağa gidiyoruz masumca aldığımız domatesi biberi yıkamaya. O ne? Biri hamur yoğurmaya başlıyor, bir diğeri doğramaya..Ne oldu, yarışma başladı mı? Kaos'a gidip sorayım bakayım ne oluyor? Doğramak serbest mi ? Serbest :) Eeee hamur yoğurmak, hayır canım yemeğe dair hiçbir ön hazırlık mübah değil.. Herşey 45 dk da yapılacak. E hadi biz de doğrayalım diyoruz ve geri dönüyoruz mutfağa. Mutfağın şeflerinden biri Arapça konuşuyor, İran grubu ile..Elinde İran'ın pişireceği et, marine ediyor onlar için..Sinirleniyoruz..Ama Kaos'a gidip sorunca marinasyon da serbestmiş cevabı alıyoruz.E biz de marine edelim o zaman diyoruz bari :) İyi ki meraklıyız da zar zor şartları eşlemeye çalışıyoruz. Gönenç'in kafası davul oldu bile.
Dur bakayım programa..Daha yarışmaya 4 saat var, biz napıyoruz burada Gönenç? Bir tek biz Türkiye grubu olarak masamızda oturuyoruz, herkes nerede? Mutfakta..Napıyor? Muamma :)
4 saat geçiyor.. Ama sinirler laçka :) Geyik almış yürümüş :) Yaso ile sanatsal fotolar çekiyoruz Dubai semalarına doğru.Bir burç muhabbeti sarıyor Ebru ile..Takım arkadaşım Gül ile son stratejilerimizi paylaşıyoruz. Gönenç de kızların arasında çıldırdı çıldıracak :)

Bireysel yarışacaklar hazırlansın diyor Kaos.. Yasemin ve Ebru bireysel yarışacaklar. Kuruluyorlar masalarına.. 3..2..1 başla :) 45 dk süreniz var.. Hızlı olun, hijyenik olun, lezzetli pişirin, güzel tabak çıkarın.. Sağlıklı, hafif, fırında pişmiş 2 porsiyon tabak hazırlanacak... Bu bizim buradan gitmeden evvel öğrendiğimiz kural :) Kaos diyor ki "Bireyselde yarışan ilk 3'e giren Tayland'a gidiyor" .. Neeee?? Hani her ülkeden en iyi performans gösteren Tayland'a gidiyordu? Gönençççç !!! Zavallı Gönenç ha çıldırdı, ha çıldıracak.. Bize söylediği hiç bir şey tutmuyor..Her ülkeden iki kişi gitmiyor Tayland'a, sadece dereceye girenler gidiyor.. Hadi neyse , bu da kabul.. Biz nasılsa gireriz, çalışın kızlar !!!

Bizimkiler daha eldivenlerini ellerine geçirmeden yan masa fırına bir şey attı.. O ne ?? Orada bir tepsi mayalanmış pide var..Ne oluyor? Birlikte getirdikleri çantalardan bir şeyler çıkıyor.. Son 20 dk.. Hadi kızlar, hızlı olun , hızlı..
Yan masalar jüri masasına doğru koşturmaya başladılar.. Tüh bitirdiler bile..O ne masalarına dönüp bir şeyler daha pişiriyorlar..Demin koydukları neydi.. O ne ? O kocaman bütün tavuğu ne ara nar gibi kızarttınız? Tavuk da gitti masaya..Dur dur ...O ne yaaa..? Koca bir ıstakoz çıktı bir yerlerden, o da mı şimdi pişti.Bizim iki dilim fileto levrekle, avuç içi kadar somon pişmedi, nasıl oluyor bu? Istakoz da kondu masaya..Sonra da balinaya benzer kocaman bir balık ..E hani bir yemek yapılacaktı? Ne oluyor buradaaa?? Süre doldu.. Bizimkiler hala fırının başında pişti mi diye bakıyorlar.Millet okyanusu pişirdi sözüm ona, bizim balıkçılar inatçı..Zaten bizim tabakları koymaya yer de yok. Her ülke 5 çeşit tabak kondurmuş.Orada gördüğüm makarna mı yoksa? Evet makarna..Eeee.ocak kullanmak yasak değil miydi? Tiramisu mu? Hani sağlıklı yemekler konsepti vardı, hem ne zaman soğudu o tiramisu?Nereye düştük biz? Dubai'li bir şef tadıyor yemekleri, ucundan ucundan..elinde ne bir kağıt, ne bir kalem? Belli medyatik, sürekli şarkılar türküler..
Sıra bizde..Grup yarışması..Keyifler kaçık.Artık belli ortada bir doğrusuzluğun hakim olduğu.Biz şaşkınız, öfkeliyiz.. Geçiyoruz masanın başına..Masa bir öncekilerden kalma, pis..Hijyenik değil yani :)
Süreye karşı yarış, gerisini boşver diyor içsesim..Eğlenmene bak.Başlıyoruz yemeğimize..
Portakal sulu, kremalı karışık baharatlı tavuk, yanında sebze kulesi ve kaymaklı kayısı dolması ikram edeceğiz. Doğra, sık, ez...Fırına ver... Fırın nasıl çalışıyordu? Ona bas, buna bas...Eeee pişmiyor?? Kaos geçiyor önümüzden.. Excuse me diyoruz :) Nasıl çalışıyordu bu fırın ? Bilmiyor musunuz ? Yarışmadınız mı ülkenizde bu fırınla? Yarıştık da kaos abla, unuttuk haliyle bir sefer kullandığımız aleti.Neden? diyor kaos, vermediler mi size bu fırından?..Derin bir sessizlik...

Oooo yan taraf yine gazı aldı, götürüyor da götürüyor... İki dal sebzeyi pişiremedik daha yaww.. Yaso diyor ki ..Ya kızım tuz döker gibi yapıyorlar, tuzun ağzı kapalı.. Olacak iş değil :)
Iyhhh o ne.. İran çökmüş yere.. Masanın altına doğru girmiş, çantasından çıkarıp çıkarıp tabağa koyuyor.. Kaos geçiyor o an yanımdan. Bu nasıl hijyen diyorum, üzerine alınmıyor. İngilizcem yetmiyor sanırım , fazla doğru gramerle konuştum diyorum :) Jüri masasına yığıyorlar, sufleler, yıldız şeklinde bilmemneler, onlar bunlar şunlar.. Bizim sebzeler kıtır kıtır, tavuk pişmedi daha yaa... Son 5 dk diyor kaos..Kurallar var ya zaman tutuyorlar :) Onu da keselim, bunu da koyalım.. Hadi yallah diyoruz, masaya konduruyoruz bizim bir dal yemeği.. Yan taraflar Halil İbrahim Sofrası kurmuş yine faili meçhul şekilde. Değerli (?!?) jürimiz geliyor, ucundan accık tadıyor tavuktan.Eee kayısı, sebzeler ?
Sonuçlar az sonra...
Ve kazananlar... tüm ülkeler öyle böyle dereceye giriyor..Bilin bakalım kim havasını alıyor :) Tabii ki biz :) Kaos'a iyi akşamlar diliyoruz.. Bilseydik içköftemizi, mantımızı, gömlek ciğerimizi, perde pilavımızı,burma tatlımızı alır gelirdik diyoruz ama o anlamıyor tabi :)
İşte böyle...

Enteresan bir tecrübe ile döndük cebimizde. Ama şunu söylemem lazım. Yarışma dışında herşey kusursuzdu. Kafasını şişirdiğimiz Excel İletişim Danışmanlığı firmasının bizi bir saniye bile yanlız bırakmayan organizasyon müdürü Gönenç Bey'e ve bu şansı bize tanıyan LG Türkiye yetkililerine buradan teşekkür etmek istiyorum.

Elimde olan bir kaç kare fotoğraf ile bitiriyorum bu uzzunnn yazımı :)
Afiyetle kalın,







10 yorum:

Mimosa Café dedi ki...

Müge'cim pek güzel özetlemişsin hikayeyi :) Yaşamamış gibi heyecanla okudum.

Burcu Çalışkan dedi ki...

Mügeciğim yarışma kısmı anlattığın kadarıyla çok can sıkıcı olmuş :(( Ama olsun siz bizim
1.lerimizsiniz :))

fidaneli dedi ki...

canım muge cım, orada bızlerı temsıl etmıs olmanız bıle buyuk basarı.. kutlarım

Kırmızı Mutfak dedi ki...

İnanın yazınızı okurken tabiri caizse yüreğim şişti, kızdım, sizin kadar olamaz ama çok canım sıkıldı. Neler hissettiğinizi çok iyi tahmin edebiliyorum. Ama ne diyelim tecrübe olmuş... Siz bir ilki gerçekleştirdiniz, sonuçta bir başarıya imza attınız, bu nedenle sizi tebrik ediyorum. Ama Allahın Dubailisinden çok, sizi yarışma öncesi fırından da eden, yarışma hakkında da hiç bir fikri olmayan org firmasına kızdım (Gönenç beyi ayrı tutuyorum belli ki size çok yardımcı olmuş :) ) Başarılarınızın devamını dilerim, sevgiler...

ceyda dedi ki...

çok teşekkürler :)

erotik film izle dedi ki...

İnanın yazınızı okurken tabiri caizse yüreğim şişti, kızdım, sizin kadar olamaz ama çok canım sıkıldı. Neler hissettiğinizi çok iyi tahmin edebiliyorum. Ama ne diyelim tecrübe olmuş... Siz bir ilki gerçekleştirdiniz, sonuçta bir başarıya imza attınız, bu nedenle sizi tebrik ediyorum. film izle

film izle

film izle

çizgi film izle

erotik film izle

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

ehehheeh ay ne diyeyim bilemedim.YAni yazı cok hos eglenceli yazılmıs ama elbette harbiden cok sinir bozucu can sıkıcı yaa, yazık olmus emeklerinize durustlugunuze.Ama olsun siz bizim blog birincileirmiz olun:)Elinize saglık.Bu da ciddi bir tecrubedir sonucta.

Sevgilerimle,
Figen Karavaş

Tuba dedi ki...

Muge'cim, cok tebrik ediyorum. Onemli olan kazanmak degil, ulkemizi orada temsil etmekdi. Sizlerde bunu gayet guzel basarmissiniz. Cok tebrikler..

Betül KAVAL dedi ki...

vallahi okurken gerildim bravo size iyi sabretmişsiniz.

olsun mügecim oraya gitmeniz bile büyük bir başarı. boşverin varsın olmasın derece.

sevgiler öpüyorum..

film izle dedi ki...

güzel tarifler.
Film izle
indirmeden film izle
bedava film izle
online film izle
divx film izle
sinema film izle
sinema izle

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails