27 Ekim 2007 Cumartesi

PRENS & PRENSES İÇİN ...

Dün gece saat (sabah demeliyim aslında) 04:00'e kadar bugün teslim edeceğim minik Ralf ve Rayna'nın vaftizleri için istenen prensens ve prens konseptli kurabiye ve pasta ile uğraştım... Şu anda taze çekilmiş resimleri koymadan evden çıkmayayım dedim ...
Bir döndüm pir döndüm galiba :)

Detayları ve daha bir sürü resmi dönünce ekleyeceğim ...

Yine yeniden sizlerleyim...

Evet cumartesi tam evden çıkmadan önce koyduğum yazının devamına başlayalım...
Yaklaşık 2-3 hafta önce minik Ralf ve Rayna'nın vaftiz törenlerinin konsepti belirlendiğinde bu miniklerin annesi sevgili Nil ile pasta ve kurabiye konusunda ne yapalım diye oturup düşündüğümüzde taç konseptinde karar kıldık. Kilisedeki törenin ardından akşam yemekte masalara çiçek yerine çubuklu kurabiyelerin hoş olabileceğini , böylelikle bir nevi tören şekeri gibi de algılanabileceğine kanaat getirdik. Pasta ise 50 kişilik olarak iki katlı olarak tasarlandı. Kurabiyeler ile uyumlu olması için taç konseptini pastada da kullandık.. Ayrıca minik ikizlerin resimlerini de yenilebilir kağıda bastırıp şeker hamuru ile pastada kullanmaya karar verdik.
Gelelim pastanın yapım aşamasına :
Pandispanya'da Emel Başdoğan'ın tarifini uyguladım.
Alttaki dikdörtgen kat için buradaki pandispanya tarifinin iki sefer, 1,5 katını hazırlayarak iki tane pandispanya pişirdim.Ayrıca üst kat için de 20 cm'lik kelepçeli kalıpta 1 ölçü daha hazırladım. Yani 1,5 ölçüden iki sefer , bir ölçüden bir sefer olmak üzere 3 adet kekim oldu.

Dikdörtgenleri aradan bölmedim. Sadece üst katı ortadan ikiye ayırdım.
Portakal suyu ile kekleri fırça yardımı ile hafifçe ıslattım.
Ara malzeme olarak 2 paket çikolatalı cremole'yi 3,5 su bardağı süt ile çırptım. İçerisine çikolata rendeledim ve bolca fıstık koydum.Birinci dikdörtgen kekin üzerine bu iç malzemenin 3/4'ünü döktüm ve her yerine eşit gelecek şekilde spatulam ile yaydım.İkinci dikdörtgen keki üzerine kapattım.
400 gr bitter+sütlü çikolatayı benmari usulü eritip, 2 paket sıvı krema ile çırpıp kekin dışını bu ganaj ile iyice sıvadım. Dikdörtgen pastam hazır olunca şeker hamuru ile kapladım ve yuvarlak pastayı oturtmak istediğim yerleri işaretleyip , oralara tahta çöpşişlerden sapladım. Bunu üstteki katı koyunca çökme yapmaması ve üst katı sabitleyebilmek için uyguladım.

Yuvarlak kat için de ara malzeme ve sıvama ganajı uyguladıktan sonra yine krem rengi şeker hamuru ile kapladım ve hazırladığım çöpşişlerin üzerine sabitledim.


Pastanın süslemelerinde dore renk minik şekerler ve dore yenilebilir sim kullandım. Özellikle bebeklerin baş harfletini dore ile renklendirdim ve son olarak pastayı tamamladıktan sonra büyük boy fırça ile pastanın geneline dore fırça darbeleri yaptım.

Image Hosted by ImageShack.us


Kurabiyelerde ise her zamanki gibi bu tarifi kullandım.
Törenlerine de katıldığım minik ikizlerin vaftizlerinin ardından ben de onlara tatlı , sağlıklı, huzur dolu bir hayat diliyorum.


Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails