12 Kasım 2006 Pazar

ACMA

Photo-0292




Pazar sabahı kahvaltıda yaptım açmaları..İlk denememdi, nefis oldular...
Şiddetle tavsiye ediyorum !!!

Malzemeler:
24 adet açma için,

Hamuru:
3 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı toz maya
1 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı toz şeker
7 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tutam mahlep

Hamur aralarına sürmek için:
125 gr eritilmiş margarin

Üzeri için:
2 yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
çörek otu

Öncelikle toz maya ve ılık sütü hamur yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar ezin. Sıvıyağ, tozşeker, tuz ve mahlepi ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.


Photo-0283


Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dk dinlendirin.


Photo-0284


Kabarıp mayalanan hamuru 24 eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız parçaları tezgaha un serperek tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş ılık margarini sürüp rulo yapın.Rulo hamurların iki ucunu ters yöne birkaç kez çevirip uç kısımlarını birleştirerek açma şekli verin.


Photo-0290

Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine kalan yağı fırça ile sürün. Yumurta ve yoğurdu bir kapta karıştırın ve hamurların üzerlerine sürün. Çörekotu serpip tekrar kabarığ mayalanması için 20 dk. bekletin. 180 dereceye ayarlanmış fırının alt rafında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun... !! Bayılacağınıza eminim !!!

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails