Eğer biraz acıdan hoşlanıyorsanız bu yemek de hoşunuza gidecektir. Üstelik son derece pratik ve lezzetli. Hem gündelik sofralarınızda yer alabileceği gibi tereddüt etmeden misafirlerinize de ikram edebileceğiniz bir et yemeği. Yanına pilav ve salata ilave ettiniz mi menü tamam oluyor !!
Malzemeler:
- 15-20 adet arpacık soğan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 sivri biber
- 2 domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1/2 kg yağsız dana kuşbaşı et
- sıcak su
- tuz,karabiber
- 1 adet kesme şeker
Biberleri çok ince olmamak üzere doğrayıp, domatesleri rendeleyin. Arpacık soğanları soyup sıvıyağda kısık ateşte biberlerle birlikte soğanlar renk değiştirinceye dek kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesi , domates salçasını ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuzunu, karabiberini ekleyin , 1 tane kesmeşeker atın.Kaynamaya başlayınca eti ekleyin ve etin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyun.
Düdüklüde kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder