16 Mayıs 2022 Pazartesi

PIRASALI PARMESANLI MİNİK BÖREK



Bazı lezzetler, aslında hep bildiğimiz, yapa yapa sıradanlaştırdığımız için misafir sofralarına konmaz oluyor zamanla. En azından benim için öyle, misafire yapılacak şey var, yapılmaz dediklerim var mesela. Sigara böreği, bugünlerde popüler adı kalem böreğine dönüştü, mesela öyle bir börek. Misafirine göre yapılır, yapılmaza karar veririm. Bizim blog kızlarına yapılmaz etiketim var kafamda 😊 Gel gör ki, son buluşmamızda yaptım, bana en çok sorulan da masada o oldu, inanmazsınız belki. Bildiğiniz yufka, bildiğiniz sigara böreği işte diyorum, yemelere doyamadık diyorlar. Neymiş o zaman, klişe diye bir şey yokmuş. Klişeden uzaklaştıran dokunuşlar varmış 😊

Malzemeler :
* 3 adet yufka (48 minik börek)
*1 kg pırasa
*200 gr rende parmesan
*100 gr tereyağ
*1/4 çay bardağı zeytinyağ
*tuz, karabiber
*yumurta sarısı
*çörekotu/susam

Yapılışı:
* Pırasayı ince doğrayıp, zeytinyağın yarısı ile bir tavada iyice karamelize oluncaya kadar kavuruyoruz.
* Kavurduğumuz pırasayı tuz ve karabiber ile tatlandırıp, soğumaya bırakıyoruz. (içine peynir gireceği için çok tuz koymayalım) 
* Tereyağı yakmadan eritip, kalan zeytinyağı içine ekliyoruz.
* Yufkaları 16 eşit üçgene bölüyoruz.
* Soğuyan pırasaya parmesan ekleyip karıştırıyoruz.
* Yufkanın üzerine fırça ile yağ sürüp, geniş kısmına iç harçtan koyup sarıyoruz.
* Bir tepsiye hepsini dizip üstüne yumurta sarısı sürüyoruz.
* Çörekotu / susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 

Afiyetle, sağlıkla 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails