İçimizi açan, yedikçe yedirten bir salata.
Misafir sofralarına ya da gündelik öğünlere şenlik olacak, buna eminim ❤️
Malzemeler :
*1/2 kg brüksel lahanası
*7-8 dilim balkabağı
*1 adet nariçi
*1 su bardağı iri çekilmiş ceviziçi
*1 bağ roka
*1 limon
*1/2 çay bardağı zeytinyağ
*tuz
Yapılışı:
1-Brüksel lahanalarını yıkayıp, ortadan ikiye kesip 1-2 kaşık zeytinyağ ve tuzla karıştırıp fırın tepsisine koyuyoruz.
2-Balkabağını ufak dilimleyip yine yağ ve tuzla harmanlayıp brüksel lahanalarına ekliyoruz.
3-Sebzeleri 220 derece fırında pişiriyoruz.
4-Pişen sebzeleri fırından alıp, soğutuyoruz.
5-Rokaları yıkayıp doğruyoruz.
6-Soğuyan sebzeleri roka, ceviz ve narla beraber salata kasesine alıp, zeytinyağ, limon ve tuzla hazırlanmış sosla tatlandırarak servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder