Evde ekmek yapmanın en pratik hali bu bazlama olmalı.. Kahvaltıdan hemen önce hamuru hazırlarsanız kahvaltı esnasında pişirip sıcacıkken içine tereyağ ile yemek efsane oluyor söylemiş olayım :)
Malzemeler:
- 1 bardak yoğurt (sulu kısmından)
- 1 bardak su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 paket kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı bardak un (Azar azar koyun, ele yapışmayan rahatça şekil alan bir hamur olmalı)
Yapılışı:
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabımıza alıyoruz.
- Ele yapışmayan, rahatça toparlanan bir hamur olana kadar un ekleyerek yoğuruyoruz.
- Hamurdan ufak parçalar koparıp un serpilmiş tezgahta elimizle ya da bir merdane ile açıyoruz.
- Ocakta ısıttığımız teflon tavada (yağ konmuyor) ön arka pişiriyoruz.
- Çok süratli pişiyor, başından ayrılmayın :)
Afiyetle, sağlıkla
2 yorum:
Ellerine sağlık. Annem yapar biz yeriz:)
Afiyet olsun, sevgiler
Yorum Gönder