Garnitürü içinde bir yemek.. Tamam kızartarak yaptım ama bazen lezzetten ödün vermeden, az porsiyon yiyerek de form korunabilir :)
Bunun yanına tavsiyem
Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 5 adet çarliston biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 20-25 adet mantar (kültür mantarı)
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 adet tavuk baget
- Kızartmak için sıvıyağ (ben ayçiçek yağı kullandım)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayarak tuzlu suda bekletiyoruz.
- Biberleri fazla küçük olmayacak şekilde halka halka doğruyoruz.
- Mantarları yıkayıp kurulayıp dörde bölüyoruz.
- Tavuk bagetlerini tereyağ koyduğumuz bir tavada kapağı kapatarak orta hararette ateşte pişiriyoruz.Zaman zaman çevirip her tarafının kızarmasını sağlıyoruz. İçleri pişince kapağı açıp kızarmaları için suyunu çekmesini sağlıyoruz.
- Tavuklar kızarınca onları bir tabağa alıp, tavadaki yağa mantarları atıp soteliyoruz.
- Bir başka tavada sıvıyağı kızdırıp önce patlıcanları kızartıyoruz.
- Kızaran patlıcanları kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alıyoruz.
- Daha sonra kızgın yağa biberleri atıp onları da kızartıyoruz.
- Kalan yağı iyice süzüp, tavanın tabanında kalacak şekilde başka bir yere aktarıyoruz.
- Tavanın tabanında kalan yağa ufak doğranmış sarımsakları koyuyoruz. Bir müddet sarımsakların kokusunu çıkartıp, üzerlerine rendelenmiş domatesleri ve salçayı ilave ediyoruz.
- Bir taşım kaynattığımız sosa tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- Fırını 200 derecede ısıtıyoruz.
- Fırın kabına bagetleri diziyoruz. Üzerlerine mantar, patlıcan ve biberleri koyuyoruz.
- Son olarak sosunu döküp fırına veriyoruz.
- 20 dk kadar pişiriyoruz. Tavukların iyice kızarması gerekiyor.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder